Facebook hozzászólás
467

Süteményt sütsz? Van néhány hasznos tippünk számodra!

Néhány jó tanács, trükk mindenkinek jól jön, különösen az évnek ebben a szakában, amikor rengeteg süteményt készítünk.

  • Kép: pixabay.com
    Kép: pixabay.com

    Ha a sütemények hozzávalóit néhány órával a sütés előtt a konyhapulton pihenteted, akkor a tészta könnyebben összeáll, és omlósabb is lesz. A tojást is jobb szobahőmérsékletűen felhasználni.

  • Légy találékony, és ne ess kétségbe, ha nem találod a pogácsa szaggatódat! Keress egy megfelelő méretű poharat, mártsd a száját lisztbe, és már lehet is szaggatni a tésztát!
  • A szódabikarbóna igazi Jolly Joker: tisztításra is kiváló, de ha nincs otthon sütőpor, nyugodtan helyettesítheted szódabikarbónával, ugyanolyan mennyiségben, mint amennyi sütőport használnál.
  • A bejgli tésztájának nem árt, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csomagold fóliába, és dolgozz vele másnap!
  • Attól lesz márványos a bejgli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Ettől a két rétegtől fog kialakulni a repedezett hatás a bejglik tetején.
  • Ha mindössze pár csepp citromlére van szükséged, felesleges egy citromot kettévágni. Fúrj egy kis lyukat a citromba, így ki tudsz belőle nyomni néhány cseppet. Ha előtte még a pulton a tenyereddel meg is görgeted kicsit a citromot, nyert ügyed van.
  • Olykor előfordul, hogy későn veszed észre, hogy nincs otthon citromod. Amikor olcsó, vegyél belőle egy kilót, csavard ki, reszeld le a héját, és fagyaszd le!
  • Amikor csokoládét olvasztunk vízfürdő fölött, vigyázzunk rá, hogy a kisebb edény, amiben a csoki van, ne érjen bele a forrásban lévő vízbe, mert a belógó részen nagyobb hőt venne fel a csokoládé, könnyen odakaphatna. Ha csak a gőzben olvasztunk, egyenletes lesz a hőeloszlás.
  • Csokoládé olvasztáskor arra is kell ügyelni, hogy az olvadó csokoládéba ne kerüljön víz, mert az tönkreteheti az egész adag csokoládénkat, a hiba kijavítására már nincs lehetőség.
  • Finomabb lesz a diótöltelék vagy a diós sütemény, ha a diót előzőleg megpirítjuk, de figyeljünk rá, hogy ne legyen túl barna, nehogy keserűvé váljon az íze.
  • Profi trükkök: így szabadulj meg a halszálkáktól
    Felmérések bizonyítják, hogy bár a magyarok rajonganak a halas ételekért, sokan azért nem mernek ilyen fogást készíteni, mert tartanak a szálkáktól. Áman Attila, a halfogyasztást népszerűsítő Kapj rá! program séfje elárulja a titkot, hogy miként szabadulnak meg a profik a szálkáktól.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!