/>

Boszikonyha

hús, omlós, porhanyós, puhítás

Nyereg alatt puhul a hús?

Hasznos tudnivalók húsevők számára, melyekből kiderül, hogyan válik porhanyóssá a megsütött hús.

Tovább
fagyasztás, házilag, liofilezés, tartósítás

Tartósítási kisokos

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a házi tartósítási eljárások folyamán mi történik az alapanyagokkal, melyeket tartósítunk.

Tovább
aszalás, befőzés, fagyasztás, nyár, savanyítás, szárítás, tartósítás

Tartósítás felsőfokon

Az élelmiszer-palettánk tárháza végtelen, csak egy kis odaadás kell, hogy a nyár, ősz ízeit télire „konzerváljuk”.

Tovább
kapor, kovászos, kovászos uborka, nyár, savanyítás, uborka

Nyári sztár, a koviubi

Remélem, nálad is pihen már a hűtőben egy jó adag jéghideg, kellemesen savanyú, pikánsan sós kovászos uborka.

Tovább
aszalt szilva, szilva

Hull a szilva a fáról

Édesapám, milyen szilva ez? - Kék. - Akkor miért piros? - Mert még zöld. Hát ilyen bonyolult gyümölcs ez a szilva.

Tovább