/>

Boszikonyha

zeller

A zeller csodája

Számos ételünk ízesítője a zeller, melyet sokan imádnak, mások pedig kizárólag szükséges rosszként tekintenek rá a főzés során.

Tovább
egészség, konyhai tanács, növényi olajok, sütés

Olajozottan az olajokról

Süssün vagy ne süssünk olajban, melyiket használjuk salátához, egyáltalán mennyire egészségesek a különböző készítmények?

Tovább
egészséges főzés, konhya, növényi olaj, saláta, sütés

Süss egészségedre!

Nem minden olaj alkalmas az úgynevezett hőkezelésre, vagyis, hogy ételeket süssünk benne. Tartsuk be a tanácsokat!

Tovább
csicsóka, jeruzsálemi articsóka

Egy vicces zöldség: a csicsóka

A természet nagy mókamester. Hogyan kerül a csicsóka az őszirózsa félék családjába, és miként áll rokonságban a napraforgóval?

Tovább
durum liszt, graham liszt, liszt, rozs liszt, Tönköly liszt

Amit a lisztekről tudnod kell

Ha neked sem mond semmit a lisztes zacskókon a BL55-ös jelzés, vagy netán még észre se vetted, hogy ilyen is van rajta, segítünk.

Tovább
déli gyümölcs, kumquat, narancs, pomelo, tavasz, vitamin

Mindenünk a vitamin

Hónapok óta nélkülözzük a friss, vitaminokkal teli zöldségeket, gyümölcsöket, viszont a jól megszokott téli társaikat már unjuk.

Tovább
édesség, gesztenye

Élet a gesztenyepürén túl

A gesztenye sokoldalúan felhasználható termés, amelynek hazai fogyasztása nem túl elterjedt. Lássuk, mihez kezdjünk vele!

Tovább
főzelék, lencse, leves, saláta

Lencsét egész évben

Ha te is egy évben csak egyszer eszel lencsét, itt az idő, hogy új alapokra helyezkedve ismerkedj vele, többet tud, mint hinnéd.

Tovább
dara, gríz, polenta

Gríz vagy dara?

Tudtad, hogy a gríz más néven búzadara? Tudtad, hogy a kukoricaliszt sokoldalú alapanyag? Tudtad-e, hogy létezik rizsdara is?

Tovább
fagyasztás, mélyhűtés

Amit ma megehetsz…

Főtt ételnek manapság nem lenne szabad kukában landolnia, hiszen kevés kivétellel minden lefagyasztható.

Tovább