2017. június 27. 15:00 | Krajcsó Judit
kulcsszavak:

KÜLÖNLEGES

Mézes-tonhalas tésztasaláta

A nagy melegben az a jó, hogy a sok folyadék mellett nincs kedvünk a fűszeres, meleg és nagyon tartalmas ételekhez. Egy jól elkészített tésztasalátával is beérjük, sok zöldséggel megpakolva, vagy éppen egy izgalmas összetevővel megízesítve.
Már a sz-ne is étvágygerjesztő

Már a színe is étvágygerjesztő

Hozzávalók:

  • 20-25 deka tészta (durum)
  • 2 pritamin paprika (piros,sárga)
  • 4 paradicsom
  • 200 g tonhal konzerv

öntet

  • 6 kanál olíva olaj,
  • 3 kanál borecet v balzsam ecet,,
  • 1 kanál citromlé,
  • 1 kk mustár,
  • 1 kk méz
  • 4 kk bazsalikom őrlemény v friss bazsalikom

Elkészítés:

Bő, forrásban lévő vízben (kicsi só+olaj) kifőzzük a tésztát, majd hagyjuk kihűlni. (Egy kicsit meglocsolhatjuk olíva olajjal, hogy ne ragadjon össze.)
Közben felkockázzuk a paprikákat, a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a tonhalas konzervet kinyitjuk. Ez utóbbit hozzákeverjük a tésztához, majd szép lassan beleadagoljuk a paprikát, és a paradicsomot, és óvatosan átforgatjuk.
A öntetnél leírt hozzávalókat egybekeverjük, beízesítjük, majd a tésztára öntjük, és átkeverjük. Fél órát a hűtőben érleljük, és kaporral, vagy petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Dinnye-saláta-fetával-Kép-pixabay

 

Tudtad, hogy a dinnye salátának is kiváló? Megmondjuk mivel párosítottuk! Kattints tovább a receptért!