Facebook hozzászólás
516

Zombik ellen is van biztosítás – és nem ez a legdurvább

A különleges vagy éppen megdöbbentő biztosításoknak nagy hagyománya van az angolszász országokban. Az egyik nagy londoni biztosítónál az élénk fantáziájú ügyfelek például zombitámadás ellen is köthetnek biztosítás. De a sztárok sem fukarkodnak az ötletekkel.

Felvonuláson inkább találkozhatunk zombival, mint otthon – Kép: wikimedia

Zombi- vagy vámpírtámadás, ufóinvázió, kísértetjárás, esküvői katasztrófahelyzetek, színészek és sportolók testrészei vagy akár a rossz idő miatt elromlott nyaralás – pár olyan különleges, esetenként szürreális esemény, amelyre meglepő módon mégis köthetünk biztosítást.

Az egyik legnagyobb londoni biztosítónál több ügyfél is igénybe vette a vámpírok, zombik és vérfarkasok támadása esetén szolgáltató biztosítást, de kifejezetten népszerű az az esküvőbiztosítás is, amely abban az esetben térít, ha az ifjú vőlegény vagy menyasszony az oltár elől menekülne el. A celebek között az extrém biztosítások persze még gyakoribbak: Keith Richard, a Rolling Stones gitárosa például közel 2 millió dollárra biztosította bal kezének egyik ujját. Heidi Klum, az egyik legismertebb topmodell a lábait biztosította be közel 400 millió forintra, de a rekorder feltehetően az angol labdarúgó David Beckham,aki pár évvel ezelőtt 30 milliárd forint feletti összegre biztosította a jobb lábát.

Meghökkentő káresetek! A szakértőket is meglepték…
Pornófilmforgatás a kárfelvételnél, festményt „lelövő” pezsgődugó… Mindig vannak olyan furcsa és meghökkentő káresetek, amelyek még az évtizedes tapasztalattal rendelkező kárszakértőket is meglepik. Számos bizarr eset fordult elő a múlt évben is.

A hazai biztosítási piacon az ilyen különleges biztosításoknak nincs nagy hagyománya, de azért akadnak olyan termékek, amelyek első hallásra furcsának tűnhetnek, mégis nagy segítséget jelenthetnek. Ezek közé tartozik az időjárás-biztosítás is, amelyet kifejezetten a peches nyaralóknak fejlesztettek ki. Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az egész évben tervezett nyaralásunk a rossz idő miatt nem úgy sikerül, ahogyan azt szerettük volna. Erre jelent megoldást az időjárás-biztosítás, amit 7 vagy 14 napos magyarországi nyaralásoknál vehetünk igénybe, és idén július 30-áig lehet aktiválni.

Jó példa az időjárás-biztosítás hasznosságára egy kisvárdai család esete, akik Telkibányán nyaraltak, és a hűvös, csapadékos idő miatt nem tudták megvalósítani azokat a kirándulásokat, amelyeket terveztek: a környékbeli várakat szerették volna végigjárni, erre azonban a viharos időben nem volt lehetőségük. A 100 ezer forintos térítésből azonban később, hétvégenként végül sikerült végigjárniuk a vártúrát, így bepótolták a nyaralási élményeket. (Forrás: Generali)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!