Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 17. 13:00 | László Márta

EURÓPAI PARLAMENT

Zéró tolerancia a nőkért!

Mindent meg kell tenni, hogy megtalálják és bíróság elé állítsák azokat, akik nőket nyilvános helyen szexuálisan zaklatnak – függetlenül azok kultúrájától vagy származásától. Egyebek között ez hangzott el az Európai Parlamentben. A képviselők ugyanakkor megjegyezték, hogy a nők elleni erőszak nem új, vagy szükségszerűen külföldről származó jelenség az EU-ban.

A képviselők azt is kérték, hogy tegyenek nagyobb erőfeszítést a migránsok oktatáson keresztüli integrációjáért. Hangsúlyozták, hogy származásától és kultúrájától függetlenül mindenkinek tiszteletben kell tartania az európai értékeket – tartalmazza az Európai Parlament közleménye.

Pelczné Gáll Ildikó, Kép: Európai Parlament

Pelczné Gáll Ildikó, Kép: Európai Parlament

A képviselők megismételték 2014-ben tett felhívásukat egy, a nők elleni erőszakkal szembeni EU-s irányelv elfogadására. A testület szerint kevés előrelépés történt a nők elleni erőszak megszüntetése terén, és felhívták az EU-tagállamokat, hogy a lehető leghamarabb ratifikálják az isztambuli egyezményt. Az EU 28 tagállamából 16 – köztük Magyarország – még nem tette ezt meg.

A fideszes Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament néppárti alelnöke elfogadhatatlannak tartotta, hogy a kölni polgármester megoldásként azt tanácsolta a lányoknak és asszonyoknak, hogy tartsanak karnyújtásnyi távolságot, ne hordjanak rövid szoknyát, és ne használjanak parfümöt.

Legutóbbi strasbourgi forgatásom női tapasztalatait itt olvashatod!Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!