Facebook hozzászólás
246

Zenés Útravalót kapott az év első babája

Az operaház főigazgatója péntek délelőtt személyesen látogatta meg a főváros idei első újszülöttjét, hogy átadja neki az Útravaló című válogatássorozatot, amely Tallér Zsófia zeneszerző Leánder és Lenszirom című operáját tartalmazza. Kiadványukat nem csak az év első újszülöttjének, hanem valamennyi magyar újszülöttnek, még a határon túli magyar gyermekeknek is igyekeznek eljuttatni.

Ez a negyedik év, hogy az operaház zenei kiadvánnyal készült az újszülöttek fogadására. Az Útravaló című válogatássorozat minden évben más programmal jelenik meg, de népszerű és a gyermekek alapműveltségében meghatározó szerepet játszó zeneművekből csemegéz. Tavaly nem hanglemezt, hanem DVD-t készítettek, amely a Parázsfuvolácska színházi előadását tartalmazta – mondta a  főigazgató az MTI-nek.
Az Útravaló 2016 ismét egy DVD, amely az operaház rendelésére készült, tavaly bemutatott Tallér Zsófia zeneszerző Leánder és Lenszirom című operáját tartalmazza. Kiadványukat nem csak az év első újszülöttjének, hanem valamennyi magyar újszülöttnek, még a határon túli magyar gyermekeknek is igyekeznek eljuttatni. A lemezből idén is 100 ezer példányt készítettek.

Tóth Flóra az első fővárosi újszülött MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ókovács Szilveszter szerint a gyermekek zenei nevelését nem lehet elég korán elkezdeni. Ugyanakkor kiemelte: céljuk nem csak a nevelés, hanem az is, hogy ajándékba adják a magyar kultúra egy darabját, amelyet a gyermekek a szüleikkel közösen élvezhetnek majd. A főigazgató elmondta, szeretnék, hogy az emberek, családok minél többet járjanak színházba, hangversenyekre, operába, fő céljuk mégis inkább az, hogy a zene és a kultúra iránti érdeklődést erősítsék.
Minden évben felkérnek valakit, hogy Útravaló című kiadványukat ajánlja. Idén Kótai Mihály világbajnok ökölvívó ajánlja a lemezt, aki rendszeresen jár operába. Kislánya ugyanis balettozik, másik gyermeke pedig az opera gyermekkarának tagja.
Az idei első fővárosi kisbaba pénteken 0 óra 35 perckor született. Természetes úton jött világra 3300 grammos súllyal és 54 centiméterrel. Flóra a család első gyermeke. Flóra édesanyja hobbiszinten hegedül. Az újszülött és az édesanyja is jól vannak – mondták az intézmény szülőszobáján.

Németh Noel 2016 első vidéki babája MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az állami fenntartású intézmények közül az országban elsőként a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban jött világra gyermek, Németh Noel. A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú 3480 grammal és 53 centiméterrel, éjfél után 18 perccel született. Noel természetes úton jött világra, és ő is első gyermek a győri szülőknél. A 24 éves édesanya, Diána nem számított arra, hogy 2016 első perceiben hozza világra gyermekét, hiszen december 23-ra írták ki szülésre, a kórházba szerdán ment be.
Az országban is elsőként született kisfiú és édesanyja egyaránt jól vannak.

Bár a picik még nem, de a szüleik már ott lehetnek 2016 legjobb koncertjein! Itt a lista, már érdemes lecsapni a jegyekre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!