Facebook hozzászólás
239

Woody Allen-múzeumot nyitnának Barcelonában

Woody Allen életét és munkásságát bemutató múzeumot nyitnának Barcelonában – erről az ötletgazda Jaume Roures beszélt a TV3 katalán tévécsatornának pénteken.

Az elképzelések szerint az intézmény a Woody Allen Központ nevet viselné, és ez lenne az első olyan múzeum a világon, amely összegyűjti, feldolgozza és bemutatja a New York-i rendező életművét, összpontosítva a filmekben gyakran ismétlődő, jellemző témákra, mint a szerelem, a humor, a szex, a halál és a vallás.

Jaume Roures elmondta, hogy a Mediapro nevű, audiovizuális technológiával foglalkozó vállalata révén együtt dolgozhatott a rendezővel a katalán fővárosban forgatott Vicky, Cristina, Barcelona című filmben, és mint mondta, „nagyon különleges kapcsolat” alakult ki közöttük. „Olyan ez, mintha csinálnánk egy új filmet vele” – lelkendezett a múzeum ötletgazdája. Hozzátette, hogy Woody Allen jóváhagyta a központ létrehozását és már dolgozik azoknak az anyagoknak az összegyűjtésén, amelyeket a múzeumban mutatnak be.

A tervek szerint a Woody Allen Központ a régi barcelonai ipaművészeti iskola épületében lenne, amelyet 2009-ben bezártak, és most jelentős felújításra szorul. Az épület tulajdonosa a katalán kormány, amely egyelőre nem döntött az ingatlan hasznosításáról. Ha megkapják az épületet, a felújítással együtt körülbelül két év kell a múzeum megnyitásához – vélte Jaume Roures.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!