Facebook hozzászólás
243

Vigyázz! Nem mindenkinek hoz jót a tűzmajom éve!

Ambíció, aktivitás, kíváncsiság, kaland! Ez jellemzi 2016-ot a kínai, de mondjuk inkább azt, az ázsiai, a távol-keleti horoszkóp szerint. Az előrejelzések szerint nagyon dinamikus esztendő jön, de nem mindenkinek! Ha a közösségen belül nem elég alkotók a vezetők, menthetetlenül elbuknak, méghozzá látványosan!    

Kínai majom állatjegy, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

A világ mintegy felének a mai nap jelenti a szilvesztert. Lampionokkal, tűzijátékokkal ünnepelnek az emberek. Családok kelnek útra, ők ilyenkor látogatják meg a rokonokat. A munkaadók is nagy ünnepséget rendeznek, és a munkavállalók is ilyenkor kapják meg az úgynevezett piros csomagokat, azaz az éves jutalmakat.

Egyszer éppen Szingapúrban voltam, holdújév idején. Az egyébként mindig zsibongó metropolisz ilyenkor is zsibong, de kivételesen egyetlen bolt, utcai árus sem nyit ki! És ez így van mindenütt, ahol a holdújévet ünneplik! Fergeteges jó kedvvel, csodás, piros lampionokkal feldíszítve saját otthonukat is ünnepelnek az emberek.

Egy másik utamon épp a Niagarát néztük meg Kanadában, amikor ránk köszöntött a holdújév. Kívül-belül egy egész kaszinót öltöztettek tűzpirosba az ünneplők kedvéért! Nem véletlen, az ázsiai emberek nagyon szeretnek játszani! Az Egyesült Államokból külön autósáv vezet egyenesen a kaszinóhoz, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek az emberek!

Népviseletbe öltözött lányok tradicionális újévi játékot játszanak, Kép: wikimedia
Újévi tradicionális dél-koreai játék, Kép: wikimedia

A február 4-éhez legközelebbi újholdkor kezdődik az új esztendő a bonyolult ázsiai horoszkóp szerint. A tél démona ekkorra felemésztette az emberek tartalékait, ami ellen csak a piros színnel lehet védekezni! Cser Zoltán szakértő a tv2 Mokkájában elmondta, hogy ehhez a naphoz kötik az élet újrakezdését, vagyis a tél után e napon kezd a növényekben újraindulni az élet. A 12 állatövi jegyrendszerben a majom a kilencedik. Nagyon dinamikus jegy! Sok újdonságban, lesz részünk, új erőre kap az alkotó kedv is, de nem mindenkinél! Ha például a közösségi életen belül munkálkodók nem elég kreatívak, teremtőek, akkor nagyot bukhatnak ebben az évben – és örök életükre kihat! 2016-ot egyébként pénzügyileg kockázatos évnek tartják a keleti jósok csakúgy, mint a gazdasági szakemberek!

A holdújév 15 napos ünnep. A szertartás már szombaton elkezdődött a nagytakarítással, és persze számos tradíciós elemmel. Mind a 15 napnak megvan a maga a feladata, azt is pontosan megszabják például, mely napon kell felkeresni a szülőket. Minden szertartás Budha valamilyen cselekedetéhez kapcsolódik.

A tüzesmajom éve  különösen hat a ’44-ben, ’56-ban, ’68-ban, ’92-ben, 2004-ben születettekre, de „királyságuk” 2017, január 27-éig tart! Akkor köszönt be az őszinteséget és eleganciát képviselő kakas éve!

Keleti szokások
Itt élnek köztünk, többükkel nap mint nap találkozunk. Mások a gyökereik, és ezt nekünk is figyelembe kell venni! Ismerj meg egy másik kultúrát! Itt olvass el néhány hasznos tanácsot arról, mire kell vigyáznod, ha egy kínai emberrel találkozol?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!