Facebook hozzászólás
496

Vidám kerítőnő garázdálkodik Budaörsön

A házasságszerző egy hamisítatlan amerikai történet a szerelemről, amely beteljesülhet ugyan, de semmiképpen sem ott, nem úgy és nem azzal, akire eredetileg számítunk. Pláne akkor nem, ha több szereplő is abban a hitben ringatja magát, hogy ő fonja az események fonalát, és persze hamar kiderül, hogy mint minden valamire való komédiában, itt is gubancol ezen a fonálon egyet-kettőt a véletlenek sorozata – jobban mondva a zseniális szerző.

Thornton Wildert Szerb Antal az amerikai újromantika legnagyobb tehetségének, továbbá finom és előkelő stílusművésznek nevezte.

Olvasópróba, Kép: Latinovits Színház
Olvasópróba, Kép: Latinovits Színház

Tálentumát elsősorban színművek írásában élte ki, melyek közül a legismertebb a Házasságszerző: ebből készült ugyanis a Hello, Dolly! című musical. Az ebből készült film látványterve és zenéje 1970-ben Oscar-díjat kapott. A szórakoztató történet számomra legnagyobb értékét a két főszereplő, Barbra Streisand és Walter Matthau tökéletes párosa jelentette. Arról nem is beszélve, hogy a címadó slágert az utolérhetetlen Louis Armstrong énekelte Dollyval, a vidám özvegyasszonnyal.

 

Thornton Wilder: A házasságszerző című vígjátékát a Budaörsi Latinovits Színház és a Szentendrei Teátrum közös produkciójában láthatjuk március 24-étől. Mrs Dolly Levit Takács Katalin, Horace Vandergelderet Ilyés Róbert alakítja. A rendező: Csizmadia Tibor.

Távolból írok, kedvesem…
…és még az Utazás, Az utolsó villamos, a Jöjj kedvesem, és a végén – kórusként – Ha felépül egyszer a házunk… Ahogy megszokhattuk, kristálytiszta vokállal. Egyszóval igazi fonográfos szuperkoncert volt a Papp László Budapest Sportaránában. Egy gombostűt sem lehetett leejteni, és mindenki énekelt! A fiatalok is!




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!