Facebook hozzászólás
336

Vérszívás vámpírok nélkül!

A sport és az egészséges életmód fontossága mellett a Jégterasz ezúttal egy másik komoly ügyre, a véradásra hívja fel a figyelmet! A korcsolyapálya most hétvégén a Magyar Vöröskereszt számára nyújt helyszínt véradásra, ahova Magyarország hírességei közül ellátogat többek között Puskás Peti, Erdei Zsolt, Keresztes Ildikó, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Polyák Lilla és Gömöri András Máté is.

Menj el, és csatlakozz Te is a véradók népes táborához, így segítve három rászorulónak a gyógyulásban! A véradáson történő részvétel természetesen ingyenes, a véradóknak a Jégterasz egy alkalmas korcsolyabelépővel, meleg teával és hot-doggal kedveskedik.  A Helyszín az Arena Plaza, Jégterasz melegedője (Budapest, Kerepesi út 9.)

A véradás 2016. január 23-án, szombaton 10:30-kor kezdődik!

Esti felvétel korcsolyázó emberekkel a jégteraszon, Kép: sajtóanyag
Jégterasz, Kép: sajtóanyag

A Magyar Vöröskereszt már évtizedek óta felelős a véradásszervezésért. Évente mintegy 13 ezer ilyen eseményt rendez. Naponta körülbelül 1800 véradót kell ahhoz toboroznia, hogy a betegek, a sérültek ellátásához megfelelő mennyiségű vérkészlet álljon rendelkezésre. Egyetlen véradással három beteg emberen segít a véradó, mivel a teljes vérből háromféle készítményt állítanak elő. A véradás emellett jó alkalom a saját egészségi állapot megismerésére is: a kötelező szűrővizsgálatból megtudható vércsoportunk, illetve a vizsgálat kiterjed különféle betegségek – a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C és a szifilisz – kimutatására is.

Ha szereted a téli sportokat, például a sielést is, akkor ezt is olvasd el!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!