Facebook hozzászólás
233

Van új a nap alatt!

Vingardium Borliget néven kel életre egy teljesen új szerveződésű borfesztivál az Erzsébetligetben. A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő, nagyszabású Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes program-kavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok – ezt ígéri a VINGARDIUM BORLIGET!

Az Arkánum X Kft. és a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház társszervezésével szeptember 2-3-ai esemény Budapest aszfaltos belvárosa helyett természeti környezetben, zöld közösségi térbe csábít mindenkit. A több száz éves fák árnyékában hangulatos zene, fűben fekvős borozgatás, kalandos gyermekprogramok, érdekes borkurzus és számos élmény vár a vendégekre. Este pedig fergeteges koncertek várják a bulizni vágyókat.

vingardiumbor

FÓKUSZBAN A BOR
Tokaj? Villány? Balaton? Most egy hétvége alatt szinte az összes borvidék közül választhatunk, hiszen 30 borászati kiállítót vár a fesztivál. A magyar borvidék számos tájáról érkeznek neves és elismert borászatok, de mint mindenben, ott is szeretnének pár érdekességgel szolgálni. A „nagy boros” nevek mellett bemutatkoznak kisebb, de minőséget képviselő borászatok is. A teljesség igénye nélkül: Carla Pezsgőház, Frittmann, Harsányi,  Gere Tamás és Zsolt, Kristinus, Nobilis, Royal Tokaj, Sterlik, Tiffán Ede és Zsolt, Thummerer és még sokan mások.

vingardium_zene

KONCERTEK
Tóth Vera, Sena, Bohemian Betyars….mindegyik egy-egy stílust képvisel, melyet tovább színesítünk új zenei előadókkal. Céljuk, hogy a megszokott nevek mellett új arcokkal ismerkedhessenek meg a látogatók, és felfedezzenek hasonlóan színvonalas magyar előadókat is, mint a Créme de la Pop vagy a The Acoustic Loops.
Szeptember 2.: Sena, Sapszon Orsi, Bohemian Betyars
Szeptember 3.:  The Acoustic Loops, Créme de la Pop, Járai Márk, Tóth Vera

vingardium_gasztro

GASZTROSÉTÁNY
Streetfood, kézműves gasztro különlegességek, magyaros és modern ízek…
A gasztrosétányon finomságok tárháza vonul fel, többek között találkozhatunk Árpás László sonkamesterrel, beleharaphatunak a szaftos Kolbice-ba, csipegethetünk kézműves magyar sajtot a Zsendicétől és megkóstolhatjuk az újdonságnak számító Steamboo-t, Szabó Győző forradalmi falatkáit. A Budapest Bakering finom BKV kocsijai is begurulnak a ‪Vingardiumra. A Stelázsiról, Lemonbarról, Kockásról, Kürcsi kürtőskalácsról nem is beszélve.

GYERMEKLIGET
Ezen a fesztiválon igen hangsúlyos a gyermekprogram kínálat, hogy megvalósulhasson egy olyan családi forma, ahol a szülő és a gyermek is jól érzi magát. Ide akár lehet hozni rollert vagy görkorit is, hiszen az Erzsébetliget gyönyörű sétánya erre is alkalmas.

A kínálatban az ÖKO játékok célja bemutatni olyan kreatív ötleteket, mellyel a háztartási hulladék, újrahasznosításával játékká vagy ismét használatos tárggyá alakítható! A GIBBON SLACKLINES csapata segítségével belekóstolhatunk a kötéltáncosok életébe, de sokkal veszélytelenebb módon. A MÁLNA ZENEKAR előadóművészekből és zenetanárokból álló budapesti együttes, mely gyermekeknek tart interaktív koncerteket – őket szombat délelőtt lehet majd látni, hallgatni. A HINTAYO olyan interaktív művészeti alkotás, amely felemelő és kacagtató, gondolatébresztő ősi élményt nyújt, akár felnőtteknek is.

Vingardium: sajtótájékoztató, Kép: sajtóanyag
Vingardium: sajtótájékoztató, Kép: sajtóanyag

EGYÉB
Ha a fenti kavalkád nem lenne elég, akkor még további elemek színesítik az eseményt. Pihenőkert raklap bútorokkal és függőágyakkal, fényfestés, IKARUS nosztalgia járat az Örsről, borkurzus sommelier-ek vezetésével, fotófal stb.

A Budapest, XVI. kerületi, erzsébetligeti rendezvényre a belépés díjmentes. Kóstolás csak fesztiválpohárból lehetséges, amit a kerületiek kedvezménnyel vásárolhatnak meg. Pénteken 14-órától 23 óráig, szombaton 11-től szintén 23 óráig várják a vendégeket.

A helyszín tömegközlekedéssel megközelíthető az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállójánál, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállójánál található. Örs vezér teréről közvetlen buszjárat indul a fesztivál helyszínére, vagyis indul az IKARUS nosztalgiajárat!

Jegyezd meg: Nivegy-völgy!
Egy kerékpár és egy tábla jelzi Zánka felől, a 71-es úton, hogy Barátom, ha felhajtasz a Tagyon Birtokra, azonnal ingyen fröccsöt vagy bodzaszörpöt kapsz! És ki tudna ellenállni a csábításnak egy jó kis tekerés után! Ami pedig ott vár, az a pazar kilátás, a béke, a madárcsicsergés, a szép kirándulások, a vitorlázás, a kemencében sült ételek, a páratlan helyi borok, szörpök, mézek… Itt olvasd el a boros kiruccanás részleteit.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!