Facebook hozzászólás
335

Unalomnak nincs helye nyáron

Elkezdődött a nagybetűs VAKÁCIÓ – a gyerekek nagy örömére! Ilyenkor indul a majd 2,5 hónapnyi pihenés és móka. Nehéz feladat a szülőknek, hogy hasznos programokkal és elfoglaltságokkal töltsék meg a szünidőt. A közös nyaralás, táborok és nagyszülők mellett érdemes új hobbit keresni a gyerkőcöknek. Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok a bűvészkedést javasolja, ami a szórakozás mellett több készséget is kitünően fejleszt.

Sok gyereknek a nyári szünetben egyszerűn elfoglaltság a tévé vagy a számítógép előttülni. A színvonalas időtöltés többről szól, minthogy merednek a képernyőre. Célszerű egy olyan elfoglaltságot keresni a gyermekeknek, ami a szórakozás mellett a készségeket is fejleszti.

Vakáció, Kép: sajtóanyag
Vakáció, Kép: sajtóanyag

Sokan nem is gondolnák, hogy a bűvészkedés is pont ilyen. A bűvészmutatványok elsajátítása közben fejlődik a gyermek kreativitása, koncentrációs és koordinációs képessége, önfegyelme és finommotorikus mozgása. A trükkök előadása a kommunikációs és kifejező készséget, továbbá a szókincset is fejleszti, mivel a beszéd kiemelkedő szerepet tölt be a bűvészkedésnél. Új környezetbe való beilleszkedésnél, kapcsolatépítésnél is hasznos lehet egy jól begyakorolt varázstrükk, ami felkelti a többiek figyelmét, és elindítja a beszélgetést. A bűvésztrükkök bemutatása után járó dicséretek pedig növelik a gyermek önbizalmát és segít a lámpaláz leküzdésében is – ez felelésnél vagy iskolai szerepléseknél is nagy segítség lehet!

– Számomra a bűvészkedés egy teljesen új világot nyitott meg. Ma már nem látszik rajtam, de kiskoromban zárkózott és gátlásos gyermek voltam. A trükkök gyakorlásával és előadásával szépen lassan leküzdöttem gátlásaimat.

Ezek a gyerektáborok idén a legmenőbbek!
Pár nap múlva kezdődik a vakáció, a szülők pedig törhetik a fejüket, milyen tábort válasszanak a gyereküknek. Az idén a multitáborok, a katonai táborok és a kalandtáborok a legkeresettebbek a taborfigyelo.hu oldal szerint. Vajon mennyire mélyen kell mindezekért a pénztárcába nyúlni?

Ami még hatalmas pozitívum ebben a műfajban, hogy folyamatosan lehet fejlődni, és új trükköket kitalálni, eltérő eszközökkel a kártyától a telefonig. Iszonyatosan szerencsés vagyok, hogy a gyermekkori hobbim mára a munkám lett, de ezt a rengeteg gyakorlásnak és kitartásnak köszönhetem. A szülőket is arra tudom csak bíztatni, hogy támogassák gyermekük hobbiját, ki tudja, hogy milyen szintre fogja azt emelni, én is közgazdásznak készültem, végül világbajnok bűvész lettem – nyilatkozta Hajnóczy Soma kétszeres világbajnok, aki mára az online interaktív trükkökig emelte a művészetét.

A bűvészkedést el lehet kezdeni akár egy bűvészdoboz segítségével, vagy YouTube-on trükköket bemutató videókkal – ilyen oktató videója Somának is több megtalálható a videó csatornáján. De idén nyáron országszerte rengeteg bűvésztábort is szerveznek, amit kiváló bűvészek tartanak, így garantált a gyermekek számára a szórakozás.

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!