Facebook hozzászólás
337

Újra velünk a KERINGŐKIRÁLY!

A népszerű holland hegedűművész szülővárosában szervezett nagyszabású koncert műholdas közvetítését július 23-án, illetve 24-én a Pesti Vigadóban és a Várkert Bazárban, valamint országszerte számos művészmoziban – pl. Pécsett, Szolnokon, Szegeden és Sopronban – is láthatják a nézők!


A több mint 40 millió eladott albumot és DVD-t, számos nagy sikerű világturnét és budapesti koncertet maga mögött tudó, sokak által a „Keringők királyának” is nevezett André Rieu minden év júliusában nagyszabású koncertet ad szülővárosában, a középkori emlékeket őrző Maastrichtban. A koncerten állandó zenekara, a 60 tagú Johann Strauss Orchestra mellett nemzetközi sztárvendégek, szoprán és tenor énekesek is közreműködnek, Rieu pedig igazi hangszer-ritkaságon, egy 1732-es Stradivari-hegedűn játszik. Ezek a maastrichti esték André Rieu évente több mint 600.000 nézőt vonzó világturnéinak a legnépszerűbb epizódjai. 2015-ben hetven országból több mint 70.000-en utaztak Maastrichtba, hogy részt vegyenek az élő koncerten és világszerte további 200.000 rajongó követte az eseményt a mozivetítéseken.

André Rieu koncertezik szülővárosában, Kép: sajtóanyag
André Rieu koncertezik szülővárosában, Kép: sajtóanyag

A legnépszerűbb keringő klasszikusokból, opera- és operett áriákból, musical- és filmzene betétdalokból, pop- és világzenei feldolgozásokból összeállított három órás műsort műholdas közvetítéssel juttatják el a vetítővásznakra.

Maastricht, Andre Rieu koncertje, Kép: Marcel van Hoorn.
Maastricht, Andre Rieu koncertje, Kép: Marcel van Hoorn.

A szervezők évről évre egyre magasabb színvonalú rögzítési technikákat alkalmaznak, hogy a nézőknek hasonló koncertélményben legyen részük, mintha ott lennének a helyszínen. A 2016-os koncertközvetítés az eddigi leglátványosabbnak ígérkezik, idén 29 kamerát, köztük mozi minőségű felvételekre képes, repülő drónkamerákat is alkalmaznak.

A popzenei stadionkoncertekkel vetekedő látványvilágú koncertet mindössze egyetlen hétvégén, de nálunk is számos helyszínen láthatják a nézők. Budapesten július 23-án a Pesti Vigadóban és 24-én a Várkert Bazárban vetítik, emellett országszerte művészmozikban is látható lesz: július 23-án Szegeden, Debrecenben és Szolnokon, 23-én és 24-én Pécsett, végül július 31-én Sopronban és Kiskunhalason tűzik műsorra André Rieu 2016-os maastrichti koncertjét!

Ez, felejthetetlen! Jó szórakozást!

Végleg elveszett a Somló…
Hányszor és hányszor dúdoltuk egész életünkben, hogy Varsóban elveszett a Somló… Most tényleg… De nem igaz, mert nem veszett el! Mert itt él minden melódiájában, minden mosolyában, különös hangjában! Fáj, hogy megint történt valami, megint úgy érezzük, hogy valamit megint elvesztettünk az ifjúságunkból! Nyugodj békében, Artúr! Olvass itt az életéről…     

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!