Facebook hozzászólás
281

Újra száll a kicsi páva

Negyedszerre indítja útjára az MTVA a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsort. Idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep. Az előzetes válogató után balatoni felkészítő táborban voltak a gyerekek. Most, és a jövő pénteken 20.30-kor a Dunán az erről készült beszámolót láthatják a nézők, majd november 4-én 19.30-kor kezdődnek az élő elődöntők. A győzteseket december 16-án hirdetik ki.  

– Napkelettől napnyugtáig azt kérdezik tőlem, mi a titok, mivel tudjuk megszólítani ezt a korosztályt?! Legutóbb ebben témában éppen a baskír miniszter kért tőlem tanácsot! – Így kezdte köszöntőjét a műsor sajtótájékoztatóján Sebestyén Márta, a zsűri egyik tagja. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc díjas népdalénekes és előadóművész elmondta azt is, hogy a zene, a tánc fantasztikusan összefogja a fiatalokat. Ma sokkal több gyerek jár például táncházba, mint négy évvel ezelőtt!

Bartina Gyermektáncegyüttes, Fotokredit MTVA, Zih Zsolt
Bartina Gyermektáncegyüttes, a 2015-ös évad kategória győztese,          Fotokredit MTVA, Zih Zsolt

A zsűri többi tagja Sebő Ferenc Kossuth-díjas dalszerző, népzenekutató, Berecz István, a Fölszállott a páva első versenyének győztes szólótáncosa, Dr. Agócs Gergely népzenész, néprajzkutató, Kocsis Enikő táncművész, koreográfus valamint Tímár Böske, a Csillagszeműek táncegyüttes alapítója, művészeti igazgatója lesz.

Hoksz Attila és a Fölszállott a páva műsorvezetői: Morvai Noémi illetve Novák Péter, fotokredit: MTVA, Zih Zsolt
Hoksz Attila és a Fölszállott a páva műsorvezetői: Morvai Noémi illetve Novák Péter, fotokredit: MTVA, Zih Zsolt

Műsorvezetőként idén is Morvai Noémit és Novák Pétert láthatják a nézők, és ők köszöntötték a sajtótájékoztató résztvevőit is. Kedvcsinálóként bemutatták Hoksz Attilát, a 2015-ös verseny közönségkedvencét is, aki nemcsak táncolt, de élettörténetét is elmondta. Ő az kicsi fiú, aki – mint a népmesében – elindult szerencsét próbálni, és végül teljesült az álma. Olyan sikert ért el, olyan sokan segítettek neki, hogy édesanyjának és testvéreinek házat tudott vásárolni, amiben boldogan élnek…

Jó szórakozást a most induló, újabb tehetségkutató versenyhez!

Van egy jó dalod? Ide vele!
Idén is keresik azt a dalt, amelyet egy egész ország együtt dúdol majd. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsorban való megmérettetésre. Itt találod a részleteket!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!