Facebook hozzászólás
276

Újra pezseg az élet a Topkapi szerájban

Összeesküvés, árulás, leszámolás és szövevényes szerelmi szálak. Folytatódik A szultána: keddtől láthatják a nézők a népszerű török sorozat második évadát a TV2 műsorán – új szereplőkkel.

Muhtesem, Kép: TV2
Kép: TV2

A második évad is bővelkedik izgalmas fordulatokban, a legnagyobb meglepetés azonban a főszereplőváltás: Nürgül Yesilcay, a Megtört szívek sztárja váltja Beren Saat-ot. Törökország egyik legnépszerűbb színésznője nem véletlenül kapta meg Válide szultána szerepét, eleganciája és markánsabb női karaktere remekül tudja megmutatni Kösem szultána ellentmondást nem tűrő személyiségét, hatalmi ambícióit.

Az Oszmán Birodalom történelmében egy magyar név is feltűnik: méghozzá egy harcos amazon személyében. A történet szerint Bethlen Farya hercegnő Bethlen Gábor magyar király lányaként érkezik Isztambulba. A valóság azonban, hogy bár egy rövid ideig 1620-1621-ig valóban királlyá választották Bethlent I. Gábor néven, őt elsősorban erdélyi fejedelemként jegyzi a történelem (1613–1629.) És bár a valóságban Bethlennek volt egy ismeretlen nevű leánya, ő nagyon fiatalon meghalt.
Faryat a sztori szerint harcos természete gyakran bajba sodorja, nem egyszer férfiakkal is megküzd, ami persze a fiatal szultán érdeklődését is felkelti. Farya karakterét Farah Zeynep Abdullah eleveníti meg, aki ismerős lehet a magyar nézőknek a Szerelemben, háborúban című török sorozatból.

Rendet tesznek a született szobalányok a TV2-n
Szókimondó, álmodozó, szívdöglesztő házvezetőnők, akik Beverly Hills legbefolyásosabb családjainál dolgoznak. A talpraesett üdvöskék természetesen nemcsak a házakat tartják rendben, hanem jómódú munkaadóik életébe is bepillantást engednek.

A második évad az eddigiekhez hasonlóan számos összeesküvést, intrikát tartogat, és bemutatja a török történelem azon korszakát, amit „a nők szultanátusaként” tartunk számon. Ez a korszak Hürrem szultána uralkodásával kezdődött, és Kösem halálával ért véget 1651-ben, azaz elsősorban Kösem hatalomhoz való ragaszkodását mutatja be, amelyet főleg fia, IV. Murád szultán szenved meg. A fiatal uralkodónak nem sikerül kitörnie anyja árnyékából, aki őt bábként használja céljai eléréséhez a Topkapi palota misztikus falai között.

Országos premier: A szultána minden kedden 21.55-kor a TV2 műsorán.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!