Facebook hozzászólás
796

Újra Bor, mámor… Bénye

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Bor, mámor… Bénye fesztivált a varázslatos Tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén. A Tokaji borvidék legizgalmasabb kulturális és gasztronómiai fesztiválján a kulináris élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett tematikus séták, előadások és rengeteg érdekes program várja a látogatókat augusztus 14. és 16. között.

Erdőbénye, Kép: wikedia.org

A háromnapos rendezvény célja és különlegessége, hogy kevésbé közismert, de minőségi zenét játszó előadóknak is fellépési lehetőséget adhasson. Sokszínű kulturális előadások, szép száraz és elegáns édes tokaji borok, az azokhoz komponált ételek, festői falusi környezet, barátságos emberek – minden adott egy kellemes nyári hétvégéhez.

Erdőbényére egyedül, kettesben, baráti társasággal és az egész családdal (akár kisgyerekekkel) is érdemes ellátogatni, hiszen a fesztiválra jellemző családias házibuli-hangulatban gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat.  A szervezők külön gyermekprogramokról is gondoskodnak a péntektől vasárnapig tartó fesztiválon, hiszen amíg a felnőttek bort kóstolnak, addig a borászatok udvarán táncház, kézműves foglalkozások és gyerekkoncertek várják a kicsiket.

Válogass a borászatok és a koncertek között: 

Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Budaházy-Fekete Kúria, Csite, Gigerli Borbár és Bisztro, Gordius Pince, Illés Pince, Karádi-Berger Borászat, Olze Borászat, Préselő Borház, Vayi Borászat

Alternatív: Frekin Disco, Blue Motel,  SeTamás, Petruska András, Vanmo’ csello / Jazz: Váczi Eszter, Jónás Vera, Kardos-Vázsonyi duó, Szatmári Juli és barátai, Tóth Viktor, Vikukel Dániel, / Komolyzene: Barnabás fuvolaquintett / Népzene: / Csángó Duó, Kiss Gy. László és tárogatós zenekara Világzene: Maszkura és a tücsökraj, Ethnofil, Meszecsinka, Bújdosó Trió, Butterfly Effect / DJ: NaiRobi

A részletes programot a honlapon elolvashatod!

Van itt egy remek receptünk is, amihez nem kell más, csak kecske és tokaji furmint!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!