Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2012. május 23. 19:59 | PP-Eletforma

VERSENY

Új szórakozás hódít, a kocsmai quizjáték!

A QuizNight.hu szombaton rendezi a 3. országos bajnokságának döntőjét. Az idei versenyhez több nagyváros is csatlakozott, többszázan versenyeznek majd az idei verseny döntőjében.Lehet-e a kocsma a kultúrált szórakozás helye? Ezt a kérdést vetették fel a hazai kocsmaquiz kitalálói, amikor három éve megszervezték az első QuizNight-ot. Azóta egyre többen játszanak a versenyeken.

Mi is az a kocsmaquiz?
A kocsmákat szeretné kultúrális versenyek helyszínévé varázsolni a Bartha Álmos, a QuizNight verseny ötletgazdája.

A QuizNight az angolszász területeken méltán népszerű pubquiz (magyarul bárkvíz, vagy kocsmakvíz) műfaj magyarországi változata. A játék -mint a neve is mutatja- alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartunk minden héten, és az itthon népszerű kvízjátékokkal szemben nem egyéni játékosok nevezhetnek, hanem csapatok versenyeznek egymással. A nyeremény jellemzően a kvíznek otthont adó szórakozóhely által biztosított értékes italnyeremény, amit a nyertes csapatok a játék végén fogyaszthatnak el. A játékba minden kötelezettség nélkül, akár a játék közepén is be lehet szállni (csupán egy csapatnevet kell kitalálni), így a későn érkezőknek is remek szórakozást jelent.

Az ötletét sokáig csak a közvetlen környezetében valósította meg, de mostanra több városban is csatlakoztak a kezdeményezéséhez. Budapest, Szeged, Pécs és Szentenre tavernái, bisztrói adnak helyet minden hétfőn, az ötfős csapatoknak, így egyszerre az országban négyszáz ember játszik a vendéglátóhelyek által felajánlott italnyereményekért. Mivel egy időben játszanak mindenhol, és ugyanazokat a kérdéseket teszik fel a kvízmesterek,egy olyan országos bajnokság jött létre, amely az interneten is követhető (www.quiznight.hu).

A QuizNight.hu 3. éve rendezi meg országos pub quiz bajnokságát, melynek során idén 5 helyszínről (Budapest: Vaskapu Taverna és Pinyó Klub, Szentendre: Kedves Kávézó, Szeged: Sárkány Puy, Pécs: Nappali bisztró) kvalifikálhatták magukat a csapatok. A bajnokság 27 fordulóból állt, hetente 400-450 ember nevezett a játékra. A döntőbe a fordulók során gyűjtött pontszámok alapján a legjobb 45 csapatnak volt esélye bekerülni.

A rendezvény a 45 csapatnak szervezett döntőn kívül, idén párhuzamosan lehetőséget ad bárkinek a jelentkezére, csapatosan, létszámkorlát nélkül. Nevezési díj természetesen nincs.

A döntő időpontja és helyszíne: 2012. május 26. 16:00-19:00 Akvárium klub

Bővebb információ a nyereményekről, bejutott csapatokról és a lebonyolításról a www.quiznight.hu/donto oldalon található.

Mi is az a QuizNight?
A QuizNight egyszerre jelent közösséget, a tudást, a sikert, az izgalmat, hétről-hétre teljesen új tartalmat, új emberek megismerésének lehetőségét és a mindenkit megmozgató országos versenyt.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!