Facebook hozzászólás
991

Új metró lesz Londonban – már most megcsodálható! Képekkel!

Új generációs, teljesen önműködő szerelvényeit a múlt héten mutatta be a brit főváros metróhálózatát üzemeltető London Underground. A 2020-as években debütáló metrók idővel vezető nélkül járnak majd. A vonatok biztonságosak, szépek, funkcionálisak és kényelmesek.

A légkondicionáló rendszerrel, átjárható kocsikkal és szélesebb ajtókkal megálmodott új szerelvények terveit London polgármestere, Boris Johnsonleplezte le, és Darth Vader-inek nevezve az új metrók dizájnját.

Biztonságosabb az utazás, nincs rés a peron és a vonat között – Képek: tfl.gov.uk

A londoni tömegközlekedésért felelős városházi cég, a Transport for London (TfL) szerint az új metrókat teljesen önműködőre tervezték, ám a 2022-re kitűzött üzembe helyezésükkor még lesz vezető a fedélzetükön.

A vonatnak szélesebb, dupla ajtaja van, a nyitást/zárást fény jelzi

A Priestmangoode nevű londoni cég által megálmodott szerelvények a tervek szerint a 2020-as évek közepétől váltanak automata üzemmódra, amikor a régi metrók mindegyikét kivonták már a forgalomból, de még akkor is lesz személyzet a fedélzetükön. A szakszervezetek korábban hevesen tiltakoztak az új technológia bevezetése ellen, mondván, az a metróvezetők állásába kerül, ám a polgármester szerint a metrókon mindig szükség lesz személyzetre.

Az átjárható kocsiknak nagyobb a kapacitása, és lehetővé teszik a vonat hosszában a mozgást

A TfL szerint a negyven évnyi szolgálati időre tervezett 250 új szerelvény révén a forgalom gyorsabb, sűrűbb és megbízhatóbb lesz, illetve az érintett négy metróvonal kapacitása is növekedni fog. A cégek 2015 elején pályázhatnak a szerelvények kivitelezésére, és 2016-ban születik döntés a győztesről.

A belső dizájnt a funkcionalitás hatja át, lényege a hozzáférhetőség

Az első metrókat a tervek szerint a Piccadilly-vonalon helyezik majd forgalomba 2022-ben, ezt követően a Central, a Waterloo & City és a Bakerloo vonalak következnek. Az új metrókocsikat ábrázoló képeket a King’s Cross St. Pancras állomáson nézhetik meg az érdeklődők egy november 16-áig látogatható kiállításon.

Elektromos „kapszulák” közlekednek Londonban
Zajt alig, káros anyagot pedig egyáltalán nem bocsátanak ki azok az automatavezérlésű mini „kapszulák”, amelyek várhatóan már 2015-ben meghatározott útvonalakon közlekednek majd egy Londontól északra lévő kisvárosban. A Heathrow repülőtéren már három éve futnak ilyenek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!