Facebook hozzászólás
327

Trópusok a télben

Igazi családi programot ajánlunk a karácsonyi szünetben Trópusok a télben címmel. December 27-28-án 10-14 óráig látogathatók a PTE Botanikus kert üvegházai.

Valódi trópusi hangulat várja majd a látogatókat: a narancsfa roskadásig tele érő terméssel, de a többi citrusfélén is ott a gyümölcs.

Citrus aurantium var. dulcis, Kép: PTE
Citrus aurantium var. dulcis, Kép: PTE

Ezen kívül virágoznak a hidegházi orchideák, a vénuszpapucs orchideák is, és sok szép mediterrán, illetve trópusi növény színes, illatos virágával várja a látogatókat.

Theobroma cacao, Kép: PTE
Theobroma cacao, Kép: PTE

Aki szeretne ilyen tündöklő gyümölcsök, virágok között élni, a szakemberek ebben is tudnak segíteni! (Cím: Pécs, Ijfúság útja 6., egyéb információk: botanikuskert.pte.hu)

Télen veszélyesebb a defekt!
Statisztikák szerint a defektek 23%-a sötétedés után következik be, 50%-a pedig lakott területen kívül, sötét, nehezen belátható útszakaszokon éri az autósokat, ami a lecsökkent látótávolság és a hosszabb esték miatt télen fokozott veszélyforrást jelent a vezetők számára. Új téli abroncs vásárlásakor ezért érdemes defekttűrő abroncsot felszereltetni gépjárművünkre. A cserével késlekedő gépkocsi tulajdonosoknak az idén azonban nemcsak a gumiszervizben kell többet fizetniük az új abroncsokért, de akkor is, ha webáruházból rendelik azokat – állítja a Bridgestone szakértője.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!