Facebook hozzászólás
216

Törvénnyel védik a francia konyha hagyományait

Az éttermek alig fele készíti helyben az ételt – ez volt a francia fogyasztók véleménye egy októberi felmérés szerint. A hotelek és éttermek szövetsége pedig úgy vélekedik, hogy az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuumcsomagolt élelmiszerhez.

Kép: wikipedia

A híres szakácsok országában sokak számára nem tűnt helyes gyakorlatnak az, hogy az éttermek a kínálatuk többségét nem helyben készítik. Ezért a francia konyha hagyományainak őrzésére törvényt fogadtak el, amely a múlt héten lépett hatályba – számolt be róla a BBC az MTI híre szerint. Így mostantól a francia éttermeken új ábra jelzi, ha az étel helyben készül – így különböztetik meg azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.

Minden étterem, amelyik helyben készült fogásokat szolgál föl, az új logóval jelezheti ezt az étlapon. A logó serpenyőt ábrázol, rajta háztető alakú fedő. Januártól kötelező lesz a logó feltüntetése, ha az étel a helyi konyhán sült-főtt, és ha nincs az étlapon az ábra, az azt jelenti, hogy máshol állították elő a fogásokat.

Ám úgy tűnik, még a profi séfek is ügyes trükkökhöz folyamodnak: az előredarált marhából például olyat vesznek, amely szabálytalan darabokat is tartalmaz, így azt a benyomást kelti, hogy épp most vágták föl a konyhában.

Ezt szeretik a franciák!
Továbbra is a pékségekben vásárolható baguette-ből készült sonkás szendvics a gyorsétkezés legnépszerűbb terméke Franciaországban, azonban a gallok egyre több hamburgert esznek. Ők lettek a második legjelentősebb hamburgerfogyasztó nemzet Európában.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!