Facebook hozzászólás
135

Töltsd ki a világod! Mondj véleményt!

Mi, magyarok is elmondhatjuk véleményünket arról, hogy milyen világban szeretnénk élni. Hazánk ugyanis május elsején bekapcsolódott az ENSZ fenntartható fejlődésről szóló felmérésébe, a My World kezdeményezésbe. Szeptember végéig te is elmondhatod, mit gondolsz!

A My World az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) nemzetközi kezdeményezése. Célja a világ minden országában minél több ember személyes véleményének összegyűjtése a fenntartható fejlődésről. A kampány hivatalos magyarországi partnerintézménye és képviselője az Antall József Tudásközpont, amely 2014. október 2–3-án SUSCO Budapest néven nemzetközi konferenciát is szervez fenntartható fejlődés témában.

A My World – Töltsd ki a világod! kampány arra biztat, hogy minél többen foglaljanak állást a fenntartható fejlődés irányainak és céljainak meghatározásában. A felméréshez kapcsolódó kérdőív a Töltsd ki a világod! Facebook-oldalon érhető el. A kitöltőnek csupán ki kell választania 16 fenntartható fejlődéssel kapcsolatos cél közül azt a hatot, amelyet saját véleménye szerint a legfontosabbnak tart. Magyarország 30 ezer kitöltést vállalt a szeptember végén záruló felmérésben, ennek körülbelül a 10 százalékát sikerült eddig összegyűjteni. A szervezők szeretnék, ha a régión belül hazánk a nagyszámú kitöltött kérdőívvel reprezentatív véleményt formálhatna az ENSZ következő 50 évre szóló stratégiai tervének kialakításában, s ezzel mi, magyarok is hallathatnák szavunkat, hogy milyen világban szeretnénk élni.

A kampány kiemelt részét képezi a New Yorkból indult, s azóta világ körüli útját járó, ENSZ-főtitkár által aláírt pódium, amely 2014. május 1-jén, a Dunai Regatta alkalmából Magyarországon is megfordult. A világjáró pódium célja, hogy az egyes állomásokon az embereknek lehetőségük legyen elmondani kamerák előtt, hogy számukra milyen lenne a tökéletes világ. Az út során készült felvételekből az ENSZ kampányvideót készít, amelyet világszerte terjesztenek majd. Íme, a magyar videó, amit az Antall József Tudásközpont csapata továbbított New Yorkba, az ENSZ-központba.

Ha nem is a pódium mögött, de a My World – Töltsd ki a világod! kampány keretében szeptemberig bárki leteheti voksát a számára legfontosabb fenntartható cél mellett, legyen az az oktatás, az egészségügy, a megújuló energiák használata vagy a nemek közötti egyenlőség elősegítése, hogy csak néhány területet említsünk a választható tizenhatból.

A kampányhoz a szervezők egy izgalmas Facebook-applikációt is fejlesztettek, melynek segítségével mindenki megalkothatja a személyre szóló My World-hirdetését.

Töltsd ki a világod egy fenntartható jövőért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!