Facebook hozzászólás
1 589

Több mint 430 millió forintot fizettek a világ egyik legdrágább kutyájáért

Tizenkét millió jüanért, vagyis 431 millió 600 ezer forintért kelt el a világ egyik legdrágább kutyája Kínban. Az aranyszőrű  tibeti masztiff boldog gazdája egy ingatlanfejlesztő üzletember.

Az üzlet a luxusebek kelet-kínai vásárán köttetett – jelentette a helyi média. A különleges állat tenyésztője a helyi lapnak elmondta: biztosította az új tulajdonost arról, hogy az állat felmenői között oroszlán is, volt és a legtökéletesebb masztiffjegyeket hordozza magán. A Hangcsou városában elkelt aranyszőrű kutya 80 centméter magas és 90 kilót nyom. Csang Keng-jün egy másik kutyája 6 millió jüanért (215,5 millió forint) kelt el.

A kép illusztráció! Fotó: Factslist.net

A tiszta tibeti masztiff rendkívül ritka, csakúgy mint a Kínában különös becsnek örvendő pandák – mondta a tenyésztő. Hozzátette, szomorúan vált meg a szép állatoktól. A tulajdonosról annyit tudni, hogy egy 56 éves csingtaói férfi, aki az ingatlanfejlesztésből szerezte vagyonát, s állítása szerint maga is tenyészteni szeretné a különleges állatokat – tudósított az MTI.

Az okos kutya
Az utóbbi 10 évben forradalom zajlott le a kutyák intelligenciájának kutatásában, gondolkodásukról és viselkedésükről többet tudtunk meg, mint az ezt megelőző 100 évben. A kutyáknak több dolga van, mint valaha: bombákat keresnek, csempészáru után szaglásznak, részt vesznek betegségek felkutatásában, állatvédelemben, de terápiás céllal is tartjuk őket.

A legdrágább masztiffok listáján korábban csúcstartóként tartottak nyilván egy 2011-ben 10 millió jüanért gazdára talált állatot. Egy tenyésztői honlap tanúsága szerint azonban egy pekingi vásáron 27 millió jüant is fizettek egy masztiffért.

A tibeti masztiff hatalmas, izmos, nagyfejű állat, amelyet egyszerre tartanak harci és pásztorkutyának. Igen hűséges. Az ősi tibeti fajta testalkata, kerek sörénye miatt az oroszlánra emlékeztet. Míg valaha a kínai uralkodók kiváltsága a palotapincsi tartása volt, addig a mai Kína újgazdagjainak státuszszimbóluma a tibeti masztiff. Ennek megfelelően, és állítólag a tenyésztők árkartelljének köszönhetően, az áruk is csillagászati.

Plasztikáztatnál a karrieredért?
Nem csak a kutyatartás, a plasztikai műtét is státusszimbólum Kínában, méghozzá egyre gyakrabban a huszonéves pályakezdő kínai városi fiatalok körében. A korrekciós műtéti beavatkozásoktól többek között azt várják, hogy új és megnyerő(bb) külsejükkel könnyebben el tudnak helyezkedni egy-egy nagyvállalatnál.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!