Facebook hozzászólás
371

Tintanyúl turbóra kapcsolva

Nagy az izgalom Farkasházi Réka és a Tintanyúl háza táján, hiszen a zenekar 10. születésnapjára elkészült a Bumm, Bumm, Bumm! című új zenei anyag, amely követve a hagyományokat, igényes irodalmi szövegekkel és a lehető legmagasabb művészi fokon megírt dalokkal köszönti a régi és az új kedvelőket. A kerek évforduló alkalmat ad egy kis összegzésre.  Születés, szerelem, emberség, elfogadás, ünneplés. Gondolatébresztő témák, melyeknek nem titkolt célja, hogy ne csak passzív hallgatókra találjanak a dalok, hanem valódi befogadókra.

 

 

– Éppen tíz éve énekelek gyerekeknek, azóta koncertezem a zenekarommal – meséli Farkasházi Réka.

– Színésznőként, drámapedagógusként és persze édesanyaként is fontos feladatomnak érzem, hogy az igényes szövegek és zenei világ által egy érzékeny lelkű, nyitott, értő közönséget neveljünk ki.

Farkaházi Réka és a Tinta Nyul, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Zenésztársaim, akik egytől-egyig az ország legnagyszerűbb zenészei közé tartoznak, aprólékos munkával alakítják ki a dalok anyagát, a mostani albumot is óriási odafigyeléssel, hosszú hetek, hónapok precíz munkájával álmodtuk meg, és nagyon boldog vagyok a végeredménytől. Az elmúlt években két alkalommal jelölték Fonogram-díjra a lemezünket, hatalmas öröm lenne, ha ezzel az albummal sikerülne megnyernünk. –

Rékáék 4. lemeze igazi zenei kavalkádot, irodalmi csemegét ígér. Minden alkotó helyet kap rajta, aki végigkísérte a csapatot az elmúlt évtizedben. Kukorelly Endre, Kovács András Ferenc, Finy Petra, Dolák-Saly Róbert versei mellett a Tintanyulak névadója Csukás István is tollat ragadott, hogy részese legyen a jubileumi albumnak. Ő maga írta meg a Tintanyúl-indulót, ami a készülő zenei anyag egyik legjobban várt dala. Csak úgy mint a Breki Regi című nóta, amelyben Geszti Péter is közreműködik, mint a békalány léha férje. Fagyileves, Sárkánybál, Bulibajnok, Aki bújt, bújt – csak néhány cím kedvcsinálóként, amelyeket egészen biztosan nagyon sokszor fog hallani a közönség a koncerteken.

Tintanyulak, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

– Örömmel készülök az év végére, sok koncertünk is lesz még, és természetesen nagyon szeretem a decembert, az adventet, a karácsonyt, hogy együtt legyünk a családdal, ünnepeljünk. De kivételesen azért titokban már a jövő év elejére is gondolok. A 2017-es év első nagy durranása mindjárt egy lemezbemutató koncert is lesz, a MOM Kulturális Központ színpadán, ezzel indítjuk a Bumm, Bumm, Bumm! turnét. Február 5-én délelőtt minden Tintanyúl-rajongónak ott a helye, óriási bulit csapunk, sztárvendégekkel, meglepetésekkel. Nekem már kabalám is van hozzá, ugyanis a Freshka Design formába álmodta a mi kabalánkat, így lett egy kézműves cukiságunk, a kék-zöld Tintanyúl-figura, amelyet az Anyakanyar oldalán keresztül már meg is lehet rendelni, hogy ne csak nekünk hozzon szerencsét! – árulja el Réka.

Az új lemezhez kapcsolódó lemezbemutató turnésorozat előadásain egy hatalmas születésnapi bálba csöppenünk. A minden alkalommal élőben megszólaló zenekar (Csiszár Ferenc, Delov Jávor, Kálmán Tamás, Studniczky László) valódi bulihangulatot teremt.

Újabb rockerbaba
Nagy Feró unokája után megszületett a hazai rockvilág újabb csemetéje, Takács Csaba rocknagykövet első fiú gyermeke, az ifjú Takács Csaba. Megmutatjuk!

A szavakat jelző mozdulatok, pillanatok alatt megtanulható koreográfiává varázsolódnak, megteremtve az önfeledt, közös táncolás örömét. A kortárs írók szövegei által a koncert látogatói nem pusztán szórakoznak. A gyerekek a zene segítségével nagyon hamar új versekkel lesznek gazdagabbak, szókincsük bővül. Farkasházi Réka színésznőként varázsolja a gyerekeket a mesevilágba és drámapedagógusként vezeti őket végig a zenés kalandon. Néha meg-megállva, elgondolkodva az élet nagy kérdésein. Mindezt a lehető legegyszerűbb eszközökkel megoldva. Az új album alkotásakor is fontos szempont maradt, hogy az egész család jól szórakozzon, közös élményként élje át a zenés utazást.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!