Facebook hozzászólás
196

Tilla és Pilz Olivér is listára került

Az RTL Klub Hírigazgatósága idén is összeállított egy listát, melyen a szereplők valamennyien megérdemelnék az Év Embere címet. A tíz jelöltre december 31-ig szavazhatnak a nézők. Immár ötödik alkalommal hirdették meg a díjat, és euúttal is 10 név szerepel a listán. Olyan emberek, akik a szerkesztőség szerint 2016-ban emberségükkel, kitartásukkal, vagy akár teljesítményükkel példát mutattak. A listára felkerültek civil szervezetek, közösségek és egy zenekar is.

Király Gábor, Kép: RTL
Király Gábor, Kép: RTL

A 2016-os listán szerepel Király Gábor, az Európa-Bajnokságra kijutott labdarúgó-válogatott kapus legendája. A Pamkutya néven ismert testvérpár, akik szinte minden egyes megmozdulásukkal felrobbantják az internetet, szintén esélyes lehet a 2016-os elismerésre. Pilz Olivérre is várják a szavazatokat, aki a miskolci Herman Ottó Gimnázium matematika-fizika-biológia szakos tanáraként tette közzé a tantestület nyílt levelét, amelyben a döntéshozók és az egész társadalom figyelmét szerették volna felhívni az oktatás súlyos problémáira. A levél kapcsán szerveződött a Tanítanék Mozgalom.

Pilz Olivér, Kép: RTL
Pilz Olivér, Kép: RTL

Az egyik legnépszerűbb új generációs magyar zenekar, a Halott Pénz is szerepel az Év Embere listáján. Dalaikat, klipjeiket millióan nézik az interneten. Egy másik csapat, a Budapest Bike Maffia is versenyre kelhet idén. A bringás segítők eddig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon, rendszeresen tartanak úgynevezett közösségi főzéseket, az elkészült ételeket pedig maguk hordják ki a rászorulóknak. A szemléletformáló közösségi tér, Budapest első fogyatékossággal élő emberek által üzemeltetett kávézója, a Nem Adom Fel Cafe is esélyes díjra.

Nem Adom Fel Café, Kép: RTL
Nem Adom Fel Café, Kép: RTL

A társaság szeretné megmutatni mindenkinek, hogy ők is akarnak, és tudnak dolgozni. A nézők Till Attilára, a Tiszta szívvel rendezőjére is leadhatják online voksukat december 31-ig. A rendező második nagyjátékfilmjét Magyarország az Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölte.

Till Attila nevet, Kép: RTL
Till Attila, Kép: RTL

Nem volt kérdés, hogy Horváth Kornél, Kossuth-díjas ütőhangszeres művésznek is helyen van az Év Embere listáján, akinek technikája kuriózum világszerte, ezért folyamatosan turnézik itthon és külföldön. Akár a világ legjobb ütőhangszerese is lehet, mivel idén őt is jelölték a díjra. A legnépesebb csapatként az Országos Onkológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem transzplantációs klinikájának mintegy 20 fős egysége is szerepel az RTL Hírigazgatóságának listáján. A Transzplantációs Orvoscsapat Magyarországon először végzett egyszerre tüdő és vese átültetést egy betegen. Nekik köszönhetően egy 40 év körüli férfi kapott új esélyt egy jobb életre. A nyáron végzett műtét sikerült, a beteg ugyanattól a donortól kapta a két szervet.

Az orvoscsoport, Kép: RTL
Az orvoscsoport, Kép: RTL

A tízes listán ott van még Lakatos Norbert is. A 25 éves apa történetét először az RTL Híradó nézői ismerhették meg, ugyanis ő volt az, aki miután beteg kislányát kezelték a kistarcsai kórházban, hálából felajánlotta, hogy kifesti az intézmény egyik nővérszobáját. Azt akarta elérni, hogy a kórház dolgozói ne veszítsék el hitüket a hivatásukban. Később több intézménynek is segített.

Az Év Embere szavazás december 31-ig tart. A nézők ezen az oldalon adhatják le voksaikat. A jelöltekről pedig bővebben ezen az oldalon olvashatsz! 

Bizánci dallamok a Bazilikában
15 éves a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Szent Efrém Férfikar. A Liszt-díjas Bubnó Tamás által 2002-ben alapított kórus missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását. Fő céljuk, a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése mellett az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatása és a magyar férfikari hagyomány – Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti – ápolása.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!