Facebook hozzászólás
479

Te is szeretsz képeslapot kapni?

Bélyegkibocsátással köszönti a Postcrossing közösséget a A Magyar Posta. Az alkalmi bélyeg Vidák Zsolt grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomdában készült.

Amikor 2005. július 14-én Paulo Magalhães, egy képeslapokért rajongó portugál diák kedvtelésként elindította a Postcrossing programot, nem gondolta volna, hogy egy új, világméretű közösséget alapított. A sikert az az egyszerű elgondolás ösztönözte, hogy mindenki szeret szép és különleges képeslapokat kapni távoli országokból.

Postcrossing bélyeg és boríték, Kép: Magyar Posta
Postcrossing bélyeg és boríték, Kép: Magyar Posta

A Postcrossing egy online felület (www.postcrossing.com), melynek célja, hogy a valódi postai képeslapok cseréje útján összekapcsolja a világ különböző részeit. Segítségével bárki küldhet és kaphat képeslapot a világ bármely részéről, és a részvételhez csak egy ingyenes regisztráció szükséges.

Postcrossing bélyeg, Kép: Magyar Posta
Postcrossing bélyeg, Kép: Magyar Posta

A rendszer egyik különlegessége, hogy a képeslapcsere véletlenszerű: a feladó nem tudja előre, hogy kinek és hova küldi a képeslapot, hiszen a címzettet a Postcrossing véletlenszerűen választja ki.

Levelezhetsz is Abigél anyukájával
Alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezett meg Szabó Magda írónő (1917-2007) születésének 100. évfordulójáról a Magyar Posta. A bélyeg Elekes Attila grafikusművész tervei szerint 200 000 példányban készült az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben.

Azt sem tudni, hogy a feladott lapért cserébe kitől és honnan érkezik majd üzenet egészen addig, amíg ki nem vesszük postaládánkból – így aztán minden képeslap a postaládánkban újabb és újabb meglepetést hoz. Ez a véletlenszerűség adja, hogy a kezdeményezés különféle korú, nemű, nemzetiségű és hitű embereket kapcsoljon össze a világ bármely részéről, így tisztelegve a világ sokszínűsége előtt. Ez nem csupán feltételezés, mert számtalan híradás tudósított új barátságok születéséről, nyelvtanulás megkezdéséről, és egymás kulturális értékeinek felfedezéséről.

A mára már 700 000 tagot számláló Postcrossing közösség tagjainak postaládájába eddig 45 millió képeslap érkezett a világ minden tájáról. Ez a sikeres közösség már sok embert ismertetett össze egymással és hozott közelebb egymáshoz, boldogabb hellyé téve a világot – mindezt egyszerre egy képeslappal.

(Forrás: www.postcrossing.com)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!