Facebook hozzászólás
218

Te hol veszed a fenyőt?

A Dániából származó nordmann fenyőt, vagy az elmúlt 5 év slágerét, a lucfenyőt részesítjük előnyben? Hogy melyiket, és honnan érdemes beszerezni, a karácsonyfawebshop.hu szakemberei most elárulják nekünk.

Feldíszített karácsonyfa részlete, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Magyarországon évente 1,5-1,8 millió család állít karácsonyfát. Mindenkinek más az ízlése, de míg a korábbi években a lucfenyőt kedvelték legjobban az emberek, mára megfordult a trend, 2015-re a lucot megelőzte a nordmann és az ezüst. A lucfenyőt sokan azért kedvelik, mert olcsó, ám amint hazavisszük, pár napon belül hullatni kezdi tűleveleit. A lucot megelőzi itthon az ezüstfenyő, mert jóval strapabíróbb, ugyanakkor kisgyermekes családoknál kevésbé népszerű szúrós levelei miatt.

Idén nálunk a nordmann a befutó, mely ár-érték arányban a legjobb – mondják a fenyőárusok. Főleg a kisebb méretűeket keresik. Szeretik, mert illatos és sűrű zöld levelei nem szúrósak, tehát kisgyerekek is a közelébe mehetnek.

Tudtad?
Magyarországon először 1824-ben Brunszvik Teréz állíttatott karácsonyfát Aszódon.

A karácsonyfa vásárlását soha nem szabad az utolsó pillanatokra hagyni. Közvetlenül az ünnepek előtt rendszerint csak a csúnyácskák maradnak az árusoknál, és nem feltétlenül kedvezőbb áron…

Honnan szerezzük be a fákat?

A számtalan budapesti fenyővásár mellett felkapott lett az online karácsonyfa rendelés is, mely sok felesleges fejfájástól kímélheti meg az embert. Kényelmesebbeknek csak egy kattintás és házhoz jön a fenyő  hagyománykedvelőknek pedig marad a terepszemle és az alkudozás.

Ha kell egy kis karácsonyi hangulat, látogass el Budapesten a Bazilika előtti térre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!