Facebook hozzászólás
269

Tanévzáró búcsúparty – különleges borokkal

Egy igazi nyári Kerti Partyval búcsúzik a Borkollégium, Magyarország legrégebbi borismereti oktatással foglalkozó felnőttképzési intézménye június 28-án. Szerencsére a minden borkedvelő által ismert, dr. Rohály Gábor alapította iskola csak a Pasaréti úti helyszíntől és az idei tanévtől köszön el!

A BorMatura Kft., vagy ahogy mindenki ismeri, a Borkollégium első képzése 1991-ben indult, intézményesített formában 1996 óta működik az iskola. A londoni Wine & Spirits Education Trust akkreditációját WSET2 és WSET3 képzési szintekre 2005-ben szerezték meg, Magyarországon elsőként.

Mészáros Gabriella az egyik alapító Kép: sajtóanyag

Az alapítók, dr. Rohály Gábor és dr. Mészáros Gabriella azóta töretlenül dolgoztak a hazai italkultúra fejlesztésén. Nemcsak tanárként, hanem fontos könyvek és szakmai kiadványok szerzői- vagy szerkesztőiként, rendezvények, kóstolók, szakmai bizottságok tagja vagy elnökeként. Túlzás nélkül nevezhetjük őket a hazai borkultúra élharcosainak! A borszakértő páros nevelte ki az elmúlt negyed évszázad hazai borértőinek nagyobb részét, ráadásul az utóbbi 12 évben saját otthonukban kialakított tantermükben tanítgatták az érdeklődőket.

„Mára kinőttük a helyet, az iskola növekszik, fejlődünk, és egy új helyszínen végre professzionális körülmények között folytathatjuk a tanítást” – mondta dr. Mészáros Gabriella a költözés kapcsán. Az új helyszín különböző termeiben már akár párhuzamosan több tanóra is folyhat, újfajta mesterkurzusokat, interaktív lehetőségeket is tervez a nemzetközi borakadémikusokból álló tanári kar. Ráadásul ősztől, az augusztus 15-i nyitástól kezdve igazán frekventált helyen, a Nyugati pályaudvar közelében, a 1067 Budapest, Podmaniczky u. 31.-ben kereshetjük majd őket.

Búcsú különleges borokkal

„Mindig is az volt a célunk, hogy szélesítsük a minőségi borok fogyasztóinak körét, és hogy ráirányítsuk a figyelmet a világ boraira, bortermelő vidékeire” – mondta dr. Mészáros Gabriella. Az egyes mesterkurzusok feladata pedig szerinte olyan tételek bemutatása, amelyeket máshol, máskor nem tudunk megkóstolni. Éppen ezért döntött úgy, hogy a tanévzáró kerti partyra határon túli magyar borászokat hív.

Vendégei között akadnak, akik már bizonyítottak, és olyanok is, akik most mutatkoznak be. A kötetlen sétáló kóstoló arra is remek lehetőség lesz, hogy a különböző régiók borászai egymással is megismerkedhessenek.
Akik már biztosan személyesen is ott lesznek: Maurer Oszkár, Pongrácz Árpád, Mátyás András, és Geönczeöl Attila.

És milyen borokat kóstolhatunk még borokat a budai helyszínen június 28-án?

Kép: sajtóanyag

Garam Mente:

  • Bott Frigyes
  • Mátyás András
  • Strekov 1075
  • Kasnyik Pince
  • Geönczeöl Attila
  • Környi Csaba – BurdaVin

Partium:

  • Balla Géza
  • Vinum Partium Kárásztelek
  • Nachbil Pince
Miért nem iszunk édes bort, és miért kellene?
Sok előítélet és félreértés övezi az édes borokat, pedig ezeknek igenis helyük lehetne az asztalunkon. A mádi Holdvölgy főborászával, Gincsai Tamással annak jártunk utána, milyen fogyasztói szokások övezik a hazai borpaletta édes borait.

Szerémség:

  • Maurer Oszkár
  • Móricz Árpád
  • Nagy Sagmeister Pince

Időpont: 2016. június 28. 18:00-22:00
Helyszín: 1026 Budapest, Pasaréti út 14.
Jegyár: 9000 forint

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!