Facebook hozzászólás
216

Tánctrendek randevúja

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2016 januárjában, tizenhetedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel.

Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. A SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2016-ot az Orkesztika Alapítvány szervezésében, 2016. január 13-17. között tekintheti meg a közönség.

Modern táncművész, Kép: Dusa Gábor
Kép: Dusa Gábor

A SzólóDuó Fesztivál 2005 óta egy nemzetközi szakmai találkozó, s mint ilyen, kiváló alkalmat teremt arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között. Az Alapítvány a fesztiválon lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzelését szabadon bemutathassa.

Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve önálló alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat.

A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2016 Gálaesten – 2016. január 17-én láthatja majd a közönség a MU Színházban.

Tudtad?
Az Orkesztika Iskolát 1912-ben Dr. Dienes Valéria alapította!

Idén a szakmai zsűri 90 pályázatból 28-at hívott meg. A produkcióknak, mint egységes önálló műveknek a fesztivál adja a premierjét, tehát a közönség garantáltan új, vagy ebben a formában soha nem látott alkotásokat láthat.

A fesztivál gálaestjén fellép a 20. jubileumi évadát ünneplő Magyar Mozdulatművészeti Társulat és a SzólóDuó 2015 fesztivál győztese, Dominik WIĘCEK.

Azt is olvasd el, hogy a Tünet Együttes modern tácdarabjával Németországban turnézik!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!