Facebook hozzászólás
255

Talán ez a boldogság és a hosszú élet titka?

Több kutatás bizonyítja, hogy azok az emberek, akik önkéntességgel foglalkoznak, sokkal boldogabbak és hosszabb életet élnek, mint azok, akik nem vesznek részt ilyen programban. Az a 15.500 önkéntes, aki már olvasott mesét a beteg gyerekeknek a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjában, sok szeretetet és mosolyt kapott jótettéért cserébe.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program kezdettől nagyon népszerű az önkéntesek körében: 2013-as indulása óta 41.000 regisztráltak, és több mint 15.500 meseolvasás valósult meg. Ezzel az ország egyik legnagyobb önkéntes programjává vált a kezdeményezés.

Kép: Pixabay
Kép: Pixabay

„A K&H vezető pénzintézetként fontosnak tartja, hogy olyan programot hozzon létre, amely a gyermekegészségügyi intézményeknek nyújtott hosszú távú támogatás mellett a segítségnyújtásra kész embereket, munkatársakat és helyi közösségeket is be tudja vonni. Nagy öröm számunkra, hogy a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csatlakozásával jövő évtől az ország összes megyéjében elérhető lesz a program. Így összesen 49 kórházban lesz lehetőség arra, hogy az önkéntesek egy vidám mesével örömet szerezzenek a beteg gyermekek számára” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.  

4 érv az önkéntesség mellett

Az önkéntesség világnapja alkalmából a K&H összegyűjtötte a társadalmi segítségnyújtás legpozitívabb hatásait:

  • Több kutatás bizonyítja, hogy azok az emberek, akik önkéntességgel foglalkoznak, sokkal boldogabbak és hosszabb életet élnek, mint azok, akik nem vesznek részt ilyen programban.
  • Segít abban, hogy magabiztosabbá váljunk, mivel egy ilyen alkalom lehetőséget teremt arra, hogy kipróbáljunk valamit, amiben sikerélményünk van. Azzal, hogy valaki életébe örömet hozunk, pozitív hatással van nem csak az emberekre, de a közösségekre és a társadalomra is.
  • Új embereket ismerhetünk meg, egy közösség részének érezhetjük magunkat.
  • Új készségeket, ismereteket és tapasztalatokat szerezhetünk, melyeket a későbbiekben is felhasználhatunk. Ennek segítségével az eddig rejtőzködő tehetséget is felfedezhetjük magunkban.
Híres sportolók relikviáira licitálhatsz!
Az Őrangyalok Ligája november végén indította útjára online jótékonysági aukcióját, melyhez olyan élsportolók, olimpikonok csatlakoztak relikviáikkal, mint a magyar vízilabda válogatott, az FTC sportolói, Erdei Zsolt, Cseh László, Kiss Norbi, Besenyei Péter, Dávid Kornél és Dzsudzsák Balázs. December 7-ig licitálhatsz!

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok visszajelzései is azt igazolják, hogy az önkéntes programok résztvevőjeként rengeteg pozitív élménnyel gazdagodnak, és a társadalmi problémákra is érzékenyebbé válnak. A meseolvasás tehát nem csak a gyerekek számára kikapcsolódás, az önkénteseket is feltölti az a sok szeretet és mosoly, amit a kicsiktől egy-egy történetért cserébe kapnak.

Azok sem maradnak ki a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programból, akik személyesen nem tudnak ellátogatni mesét olvasni, hiszen a K&H gyógyvarázs online mesetárba feltöltött videón keresztül bárki küldhet mesét a kis betegeknek



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!