Facebook hozzászólás
335

Sztárok a macskaboldogságért

Mi lehet közös egy gyönyörű műsorvezetőben és egy világklasszis kézilabdázóban? Általában nem sok, Horváth Éva és Nagy László egy valamiben mégis nagyon hasonlítanak: mindketten teljesebbnek érzik az életüket azóta, hogy van házi kedvencük. Ezért is fogtak össze szívesen a cicák boldogságáért egy most induló kampányban.

Az április 16-án indult „1 Ft + 1%” kampányában a felelős állattartás és az állatmentés fontosságára hívja fel a figyelmet egy ismert állateledeles cég és a Noé Állatotthon nevében Horváth Éva, aki anno tudatosan nem kutyát, hanem cicát fogadott örökbe.

Horváth Éva kedvencével, Kép: PreVital
Horváth Éva kedvencével, Kép: PreVital

– A kutyával járó mindennapos teendők nem fértek volna bele az akkori életvitelembe. És mivel hiszem, hogy a kis kedvenceinkért egész életük során felelősek vagyunk, ezért én a cicák mellett tettem le a voksom. Macskusz már 12 éve van velem, és a terhességem alatt sem volt ebből semmi probléma.

Macskakisokos
Hogyan mérsékeljem a lakásban a kavargó macskaszőr-gombolyag mennyiségét? Száraz, avagy nedves táppal etessem? Adjak-e neki színhúst? Mit tegyek, ha megeszi a szobanövényt, utána pedig öklendezni kezd? Ezekre az alapkérdésekre, valamint a cicák helyes táplálására kerestünk és találtunk válaszokat dr. Fodor Kinga állatorvos, kisállat dietetikus szakértőnél.

Örülök, hogy nem váltam meg tőle, amikor Kristóf megfogant, hanem részévé tettem ennek a csodálatos időszaknak. Sokszor dorombolt például a fiamnak a pocakomban – emlékszik vissza az egykori modell.

Nagy László cicusával, Kép: PreVital
Nagy László cicusával, Kép: PreVital

– Nem meglepő, hogy Éva a terhessége alatt kellemesnek találta az alacsony frekvenciájú dorombolást, ami annyira jótékony tud lenni, hogy még a csonttörések utáni regenerálódásban is hasznát vehetjük – állítja dr. Kulja András, aki maga is a napokban fogadott örökbe egy cicát a Noé Állatotthonból. Orvosként és gazdiként számos olyan okot ismer, amiért érdemes megfontolni a macskatartást: a macskák közelsége bizonyítottan oldja a stresszt, ezáltal csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az agyvérzés kockázatát, és segítenek abban is, hogy a gyermekek felelősségteljesebb felnőtté váljanak.

Nemcsak az orvos, de a Noé Állatotthon képviselője is csak javasolni tudja a macskák örökbefogadását. Schneider Kinga szóvivő szerint az elmúlt évtizedekben örökbe adott 8000 cica gazdája egytől egyig kapott valami többletet azzal, hogy beengedtek egy másik lényt az életükbe. Magyarország egyik ismert macskaeledel márkája is fontosnak tartja ezt a küldetést, és igyekszik segítséget nyújtani hozzá.

– Azért esett a választásunk a Noé Állatotthonra, mert már régóta figyelemre méltó munkát végeznek az állatmentés területén. Büszkén támogatjuk a tevékenységüket eledellel, valamint 1 forinttal minden megvásárolt termék után – ismerteti a jótékonysági kampány célját Szitai Ádám, a cég kereskedelmi igazgatója.

Első hívásra ajánlotta fel segítségét a kampányban a Barcelona egykori kiválósága, Nagy László, aki már gyermekként is lelkes állatbarátnak számított, és most is három kutya boldog tulajdonosa.

– Gazdiként tudom, mit jelent a hétköznapokban egy állat közelsége. Tökéletesen ki tud kapcsolni, ha elmegyünk sétálni a két dobermannal, de a futó edzéseimre is lelkesen el szoktak kísérni. A kislányomnak is csak jó emlékei vannak eddig, például amikor Barcelonában laktunk, az akkori kutyánk, egy angol bulldog segített neki járni tanulni – emlékszik vissza a magyar válogatott csapatkapitánya.

Új kampány a cicusokért, Kép: PreVital
Új kampány a cicusokért, Kép: PreVital

Aki szeretné támogatni a kezdeményezést, az – az örökbefogadás mellett – áprilisban és májusban is nagyon egyszerűen megteheti, ugyanis a kampány alatt a macskaeledelbolt minden megvásárolt terméke után 1 Ft kerül a Noé Állatotthonhoz, amely szeretettel várja az 1%-os adófelajánlásokat is az állatbarátoktól.

Nem a tulajdonod! A TÁRSAD!
Alighogy beköltöztünk pesterzsébeti sorházunkba, egy szép cirmos cica ült le a teraszunkra. Keservesen nyávogott. Látszott rajta, hogy éhes. Kapott egy kis maradék túrós tésztát. Jól lakott, kényelmesen besétált a konyhába, leült a hűtőszekrény elé, és dorombolni kezdett. Rögtön rájöttem, egy ez egy kitett állat. Felismerte a hűtőt! Átgondoltam. Gyerekkoromban volt cicám, tudtam mivel jár, de vajon mit szól hozzá a férjem? Neki soha nem volt kisállata. Megbeszéltük. Hyppolit maradt, és több mint 10 éven át volt hűséges társunk, barátunk, aki soha többé nem nyávogott!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!