Facebook hozzászólás
257

Szerigráfiák, multiplikák a Francia Intézetben

Még pár napig látható a géniusz tárlata a „franciáknál”! Az op-art, a kinetikus és a nemzetközi geometrikus absztrakt művészet irányadó képviselőjének alkotásai hihetetlenül élnek napjainkban is!  

A Vasarely kiállítás meghívója Június 18-ig látható a Vasarely: Szerigráfiák, multiplikák című kiállítás a budapesti Vasarely Múzeum gyűjteményéből a Francia Intézet kiállítótermében.

Victor Vasarelyt (1906–1997) a 20. század egyik kulcsfigurájának tartja a művészettörténet, az op-art, a kinetikus és a nemzetközi geometrikus absztrakt művészet irányadó képviselőjének. A Francia Intézet kiállítótermében látható tárlat Vasarely sokszorosító eljárással készült szerigráfiáit és multiplikáit mutatja be.

Június 16-án, csütörtökön, a kiállítás finisszázsán 17-órától számos ingyenes program – kurátori tárlatvezetés, performansz és előadás is – várja a látogatókat.

17 órakor Imre Györgyi, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést a kiállításban, 18 órakor Eric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete köszöntő beszédet mond, 18.30-tól a Lábán-díjas (2016) Artus-Goda Gábor Társulatának performanszát láthatják az érdeklődők, az est végén 19 órától Kovács György, a Magyar Szitanyomók Szövetségének elnöke tart előadást.

A tárlatvezetés regisztrációhoz kötött, és ezt itt most megteheted! 

A tárlatvezetés magyar nyelven, az előadás magyar nyelven zajlik francia szinkrontolmácsolással. A kiállítás 2016. június 18-ig tekinthető meg, péntekig 10–19 óráig, szombaton 10–17 óráig.

Téged ez is érdekel!
A Magyar Nemzeti Galériában június végétől október elejéig látható a Modigliani-kiállítás az olasz festő életművének első nagyszabású bemutatója Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást – köztük 61 Modigliani-művet – aktokat, portrékat és szobrokat – felvonultató tárlatra a világ több nagy múzeuma és magángyűjteménye kölcsönzött műveket. A részletekért ezt is olvasd el!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!