Facebook hozzászólás
174

Szeret minket az adóhivatal: Valentin napi ellenőrzések

Bálint jeles napját megelőzően sokan veszik igénybe a kuponos akciók nyújtotta kedvezményeket, a csomagküldő szolgáltatásokat, és megnő az éttermek, cukrászdák, virágüzletek forgalma is. S hogy ne érje kár a szerelemtől-szeretettől bódult vásárlókat, meg persze az államot se, így az elkövetkező napokban a fővárosban és Pest megyében a jogszabályok betartását ellenőrzi a NAV.

Február 14-hez közeledve egyre nagyobb az érdeklődés a különböző szolgáltatók, kereskedők Valentin-napi kínálata iránt. Az árusoknak azonban ebben az időszakban sem szabad megfeledkezniük a jogszabályok betartásáról, így például arról, hogy a bevételről nyugtát, számlát adjanak a vevőnek – áll a a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának közleményében.

Kép: Pixabay

Így az elkövetkező napokban a kuponos akciókat lebonyolítók, a csomagküldő szolgáltatók, éttermek, cukrászdák, virágüzletek forgalmán kívül az alkalmi árusok és az internetes kereskedők, szolgáltatók is készüljenek fel adóhatósági ellenőrzésre.

Az adóellenőrök a bevételek bizonylatolásán túl azt vizsgálják, hogy az árusok rendelkeznek-e adószámmal, bejelentették-e alkalmazottaikat és tudják-e igazolni árujuk eredetét. Az olyan jogszabályi rendelkezések betartása, mint például a nyugta- és számlaadás vagy a foglalkoztatottak bejelentése, nemcsak a kereskedők, szolgáltatók, de a vásárlók és a munkavállalók érdeke is – hangoztatja az adóhatóság. Hiszen míg az előbbiek akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot és több évet érintő adóellenőrzést kockáztatnak, addig az utóbbiak vásárlói jogaikat – például minőségi kifogás, garanciális igény érvényesítése – vagy épp szolgálati idejüket, társadalombiztosítási ellátásra való jogosultságukat veszíthetik el.

Valóban, van benne igazság. De azért ez nem éppen a szeretet jele…

Kaland szerelmeseknek Valentin-hétvégére!
Rendhagyó eseménnyel, egy kis farsangi mulatsággal egybekötött Valentin napra készül az egyik budapesti lakberendezési áruház. Olyan jegyespárok jelentkezését várják február 15-én, szombaton, akiknek van kedvük egy „jegyespár-vetélkedő” keretein belül ünnepelni szerelmüket, megmutatva kapcsolatuk különlegességét.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!