Facebook hozzászólás
334

Szeress belém, és egy életen át hűséges leszek!

A Rex Alapítvány védencei egy nem mindennapi kalandot élhettek át; egy napra igazi sztárokká válhattak az úgynevezett A keverék kutya is lehet divatos, fogadj örökbe Te is! projekt keretében. A fotózáson hat, jelenleg is örökbefogadó gazdára váró kutyus: RoziLanaRonDidiAladin és Döme vett részt.

– 15 éve fotózom, ebből 8 évet egy női magazin fényképészeként dolgoztam – emelte ki Hajas Orsolya, a projekt megálmodója.

– Imádom a munkám, minden nap más kihívást tartogat. Szeretem felhívni az emberek figyelmet olyan problémákra, amiket a szívemen viselek. –

Parandovszki Szilvia, Kép: Hajas Orsolya
Kép: Hajas Orsolya

25 évvel ezelőtt szinte mindennapos volt, hogy a megunt kutyákat-macskákat a város peremén dobták ki az autókból úgynevezett „gazdáik”. Azóta sokat változott a világ, egyre többen tekintik érző, szeretni és szenvedni tudó társnak négylábú barátaikat, és eszerint gondoskodnak róluk.

Van kutyád? Nyert ügyed van!
A társkeresők 83%-a szerint akinek van háziállata, sosem magányos, és a közös állattartás jó hatással van a párkapcsolatokra. Minden negyedik ember szerint viszont háziállat mellett kevesebb idő jut a kapcsolatra, derült ki a Csajok és Pasik legfrissebb felméréséből.

Ennek ellenére sajnos még mindig sok állat szorul segítségre. A Rex Alapítványnál évente majd ezer állatot mentenek meg, ivartalanítanak és adnak örökbe. A Rex Állatszigeten a képeken szereplő kutyusok mellett több mint száz további négylábú vár gazdára. A kampánynak köszönhetően most rájuk irányul a reflektorfény.

Vess egyetlen pillantást RozikáraLanáraRonraDidireAladinra és Dömére! Szeress bele valamelyik kutyusba! Alig várják, hogy hűséges társ váljék belőlük!

Nem a tulajdonod! A TÁRSAD!
Alighogy beköltöztünk pesterzsébeti sorházunkba, egy szép cirmos cica ült le a teraszunkra. Keservesen nyávogott. Látszott rajta, hogy éhes. Kapott egy kis maradék túrós tésztát. Jól lakott, kényelmesen besétált a konyhába, leült a hűtőszekrény elé, és dorombolni kezdett. Rögtön rájöttem, egy ez egy kitett állat. Felismerte a hűtőt! Átgondoltam. Gyerekkoromban volt cicám, tudtam mivel jár, de vajon mit szól hozzá a férjem? Neki soha nem volt kisállata. Megbeszéltük. Hyppolit maradt, és több mint 10 éven át volt hűséges társunk, barátunk, aki soha többé nem nyávogott!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!