Facebook hozzászólás
1 422

Szédületes kánkán Guinnes-rekord! Íme a videó, lehet utánozni!

A párizsi Moulin Rouge kánkántáncosai új Guinness-rekordot állítottak fel azzal, hogy fél perc alatt 29 lábkörzést végeztek Offenbach muzsikájára. Ezen a videón most te is láthatod, és akár utánuk is csinálhatod!

A legrégebbi francia varietészínház 44 tagú tánckara november elején teljesített a Guinness egyik ellenőre előtt három új rekordot, amelyek a Guinness Világrekordok  most megjelenő hatvanadik kiadásában is szerepelnek.

A francia kánkán bölcsőjének számító Moulin Rouge – amely idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját – megdöntötte a tánc legakrobatikusabb elemének rekordját is: Adonisz Koszmadakisz görög szólista fél perc alatt harminc alkalommal emelte a feje mögé a lábát. A kabaré egy másik táncosa, a francia Nicolas Pihiliangegedara pedig saját korábbi „söprögető” rekordját döntötte meg: 30 másodperc alatt 36 alkalommal fordult meg spárgával a saját tengelye körül.

 A lábemelés és a spárgázás világrekordját egyébként szintén a Moulin Rouge táncosai tartják: 2010-ben a női tánckar harminc tagja fél perc alatt 720 alkalommal lendítette fel a lábát, és 62 spárgát mutatott be.

Ezt szeretik a franciák!
Továbbra is a pékségekben vásárolható baguette-ből készült sonkás szendvics a gyorsétkezés legnépszerűbb terméke Franciaországban, azonban a gallok egyre több hamburgert esznek. Ők lettek a második legjelentősebb hamburgerfogyasztó nemzet Európában.

Párizs nemzetközileg legismertebb lokálja 1889. október 6-án nyitotta meg kapuit, és a különleges, erotikus, ugyanakkor akrobatikus képességeket igénylő és magas művészi színvonalat nyújtó varietéműsoraival szempillantás alatt a párizsi élet központi helyévé vált. Sokan a botrányos tánc, az eredetileg Londonból származó kánkán híre miatt voltak kíváncsiak a mulatóra, ahol később fellépett Mistinguett, Edith Piaf, Maurice Chevalier, Yves Montand, Liza Minnelli, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra és az 1990-es években La Toya Jackson is.

Törvénnyel védik a francia konyha hagyományait
Az éttermek alig fele készíti helyben az ételt – ez volt a francia fogyasztók véleménye egy októberi felmérés szerint. A hotelek és éttermek szövetsége pedig úgy vélekedik, hogy az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuum csomagolt élelmiszerhez.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!