Facebook hozzászólás
295

Számít, hogy vagy!

Magyarországon több millió ember küzd lelki problémákkal, vagy szenved valamilyen mentális betegségben, ám segítséget megbélyegzettségtől való félelmükben nem kérnek. Nekik készült ez az animációs kampányvideó.

A családi vagy munkahelyi problémák, a sokasodó stresszhelyzetek egyaránt lelki egyensúlyvesztést okozhatnak. Ilyen állapotban különféle mentális betegségek is megjelenhetnek, mint például a szenvedélybetegségek, a depresszió, de elmagányosodáshoz és a társadalom peremére sodródáshoz is vezethetnek.

Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Az Országos Közegészségügyi Intézet megbízásából a MITTE Communications a Norvég Alap támogatásával megvalósuló projekt keretében elkészítette a “Számít, hogy vagy!” kampányvideót, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a saját és a környezetünkben élők lelki egészségének megőrzésére, és a negatív állapot felismerésének jelentőségén túl a pozitív lelki állapot elérésének lehetőségét is megmutassa.

Lelki egészség

A film első részében a hétköznapok terhe alatt megroppanó főszereplő fejébe látunk bele: olyan egyensúlyvesztett állapotba kerül, ahol számtalan negatív érzést és gondolatot követően végül depresszióba esik. A negatív állapotból később kitör, és egy pozitív lelki fordulat történik. Az animációs film elején található nyomasztó társadalmi közeg a film végén egy támogató, lehetőségekkel teli közösséggé alakul

Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

„A film készítésekor fontos szempontnak tartottuk, hogy egy megoldás-fókuszú, figyelemfelkeltő animációs filmet készítsünk, amely hangulati, stiláris és zenei fordulataival a depresszióból kigyógyuló egyén pozitív kiteljesedését mutatja be. Ehhez egy egyedi grafikai és szöveges világot alkottunk, ahol a lelki egyensúly elvesztéséhez, majd megtalálásához kapcsolódó kifejezéseket és vizuális elemeket kapcsoltunk” – nyilatkozta Batta Barnabás a MITTE Communications stratégiai igazgatója.

Segítség! Nem mehet ez így tovább!
A kapcsolati erőszak áldozatainak indított online tanácsadó oldalt az Ökumenikus Segélyszervezet. A honlapon névtelenül juthatnak információhoz az érintettek és hozzátartozóik, valamint a probléma iránt érdeklődők

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!