Facebook hozzászólás
355

Segítség kell? Kérdezz a wifi-kisokostól!

Ha gond adódik, és be kell állítanunk telefonunkon a wifit, vagy ha biztonságossá szeretnénk tenni a böngészést csemetéink számára, és se időnk, se türelmünk arra várni, hogy ezt valaki más megcsinálja nekünk, forduljunk a Wifipediához, a UPC új wifi-kisokosához!

Habár az internet hétköznapjaink szinte minden pillanatában jelen van, a lehető legkevesebb időt szeretnénk technológiai hátterének megértésével tölteni: mi csak annyit szeretnénk, hogy minden eszközünkön kifogástalanul működjön.

Kérhetünk segítséget a párunktól is a wifivel kapcsolatos problémáinkhoz, de – akár elismeri, akár nem – előfordulhat, hogy ő sem ért többet hozzá, mint mi. Arra viszont, hogy erre ő is rájöjjön, mi több, be is vallja nekünk, napokat, heteket, extrém esetekben pedig hónapokat kell várni. A legegyszerűbb tehát, ha a kezünkbe vesszük az irányítást, és minden tudást elsajátítunk a hálózatokról – persze csak a számunkra nélkülözhetetleneket.

Kép: wifipedia
Kép: wifipedia

Szerencsére ehhez nem is kell „messzire mennünk”, hiszen a UPC által életre keltett Wifipedia oldalon mindent megtalálunk a hálózatokról: különböző rovatok között válogathatunk, hogy ne csak hasznos, de érdekes, biztonsághoz kapcsolódó, technológiai jellegű és szórakoztató információk is a birtokunkba jussanak. Utóbbiban egyébként Nessaj, a népszerű vlogger is segít, aki élvezetes módon mutatja be a wifi világát. Legyen szó kezdőkről vagy a hálózat mestereiről, mindenkinek tud valami újra mutatni.

Legyen a wifi mindenkié!
Mindenkit megillet az ingyenes, jó minőségű, reklámmentes internetkapcsolat az európai képviselők szerint. A városban élők könnyebb helyzetben vannak, nem úgy a vidékiek. A parlament már a részleteken dolgozik: a következő két évben 120 millió eurót különítenek el erre a célra.

A wifi-tudástár segítségével biztonságosabbá tehetjük otthoni hálózatunkat; megtudhatjuk, hogyan előzhető meg, hogy egy kábelrengeteggé váljon a lakás; sőt, a wifi-szótárban megnézhetünk minden olyan kifejezést, aminek a jelentését nagyon szeretnénk tudni, de sosem mertük megkérdezni.
A folyamatosan bővülő Wifipedia azonban ennél is többet kínál: ugyan gyermekeink számára természetes, hogy napi szinten használják az internetet, de sajnos fennáll a veszély, hogy olyan tartalommal találkoznak, ami egyáltalán nem nekik való – az oldal többek között azt is megtanítja a szülőknek, hogyan szabályozhatják, mely oldalakon szörfölhetnek a legkisebbek



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!