Facebook hozzászólás
217

Sajtra hangolva! Keressük a Budapest Sajttorta megálmodóját!

Krémes, puha, egészséges és rendkívül ízletes. Ez az ikonikus New York Cheesecake, amelynek titka a Philadelphia frissessége és krémessége.  A mesterszakácsok tapasztalata is az, hogy enélkül a natúr krémsajt nélkül nincs igazi sajttorta, és ezt már a magyar cukrászok is tudják. Azt viszont csak Te tudhatod, hogy mi a Budapest Cheescake receptje, amely méltó párja a New York-inak! Nevezz október 4-ig és nyerd meg egy értékes robotgépet! 

A sajttorta rengeteg változatban létezik szerte a világon, két dolog azonban mindenhol közös bennük. Az egyik, hogy a legfontosabb összetevője a krémsajt, a másik, hogy a legtöbben azért szeretik, mert könnyű, habos-krémes, mégis ízletes édesség. Ráadásul, egyszerűen elkészíthető sütemény és vendégváró finomságnak is ideális.

Ez is egy variáció! Kép: sajtóanyag

Az eredetileg Görögországból származó sajttorta receptje a hódító rómaiak által jutott el Európába, majd onnan Amerikába és az egész világba. A legnagyobb változást a sajttorta történetében és összetételében a krémsajt felfedezése hozta, és a legtöbb ország hozzáadott valamit ehhez a különleges desszerthez, ami által sajátjává vált. Franciaországban zselatinnal, Németországban túróval készítik, Angliában gyakori hozzávaló a kávé és tea, az olaszok pedig mascarponét és ricottát használnak a sütemény elkészítéséhez. Az Egyesült Államokban még az egyes nagyvárosoknak is van saját sajttortája.

Ne hagyjuk, hogy a cukrászsüteményeiről híres Budapest sajttorta nélkül árválkodjon! A Philadelphia éppen ezért meghirdette a Budapest Cheesecake receptversenyt. Ha otthon már megalkottad, vagy kedvet kaptál ahhoz, hogy kitaláld a tökéletes sajttortád, akkor süss, nevezz és nyerj!

A nevezés feltételei:

·         Süsd meg a sajttortát Philadelphia krémsajttal!

·         Fotózd le a sajttortát és a Philadelphia krémsajt vásárlását igazoló blokkot!

·         Küldd el a receptet, a sajttorta és blokk fotóját!

A szerencsés győztes a Budapest Cheesecake megalkotója címmel és egy piros színű, csodálatos robotgéppel gazdagodik!

A Budapest Cheesecake receptversenyre a jelentkezésed a facebook.com/budapestcheesecake oldalon vagy a budapestcheesecake@eurolex.hu e-mail címre küldheted el 2015. október 4-ig. A jelentkezés részleteit szintén a Facebookon találod.

Tudtad, hogy a magyarok legkedveltebb desszertje a sajt- és a répatorta? Erről itt olvashatsz!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!