Facebook hozzászólás
273

Rockosított Bartók koncert – ilyen se volt még!

Rockkal fűszerezett Bartók-feldolgozásokat ad elő négy hegedűművésszel együtt Török Ádám és Papp Gyula 2016. október 9-én. Az egyedülálló előadás apropója a Bartók Év.

2016-ban a Mini együttes „mini acoustic world” néven akusztikus turnét tervez több jelentős koncerthelyszínen és acoustic–visual cd-ét is megjelentet. Az együttes akusztikus hangszereken négy hegedűművész hölgy társaságában saját Bartók-feldolgozásait adja elő a Bartók Év alkalmából.

Török Ádám Kép: eventim.hu

Papp Gyula és Török Ádám 1971 óta ápolja Bartók költői világát és már gyermekkorukban figyeltek fel a géniusz magyar zenész csodálatos világára, a Kárpát-medence és a magyarság gyönyörű népzenéjére. Persze a legendás Mini szerzemények akusztikus előadása sem marad el és az egyedülálló világszínvonalú előadás bemutatója október 9-én lesz a Mariott Hotel dísztermében. Az alábbi műveket hallhatjuk majd:

  • Bartók: Egy  este a székelyeknél/Román táncok
  • Bartók: Rondók
  • Sirályok az éjféli napon
  • Kereszteslovag  visszatér  a városba
  • Emlékút a balladafolyón
  • Egy halványkék gondolattól ne félj!

A Mini együttes egyik legsikeresebb felállása 1971-ben állt össze Török Ádámmal, Papp Gyula billentyűssel, Nagy István basszusgitárossal, valamint Németh „Nemecsek” Tamás dobossal. A legendás négyesfogat korszakához a Mini, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar rocktörténelem legjelesebb dalai közé számító Gőzhajó, Vissza a városba, Kereszteslovag, a Halványkék gondolat és a Délelőtt valamint a Bartók Béla feldolgozás az Este a székelyeknél című opusz megalkotása köthető. Ez az első hazai prog-etnorock- világzene megjelenésnek számított. Rock szakírók szerint „minden idők legjobb 30 albuma” listáján a gyűjteményes Mini-album második helyezést ért el.

Előzetes…

A különleges rockosított Bartók koncerten az eMeRTon- és Blues-Életmű díjas Török Ádám (fuvola, ének, percussions), Papp Gyula (zongora), Nagy István (bassgitár) és Tóth Dénes (akusztikus dobok, ütőhangszerek) egy női vonósnégyessel ég két női vokalistával együtt lépnek színpadra.
A koncert a Danubius Music menedzselésével és az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg.

Bryan Adams már hazajár hozzánk
Bryan Adams október 9-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Az 56 éves kanadai zenész ötödször ad koncertet Magyarországon, legutóbb 2012-ben járt Budapesten, 2007-ben a Kapcsolat-koncert sztárjaként 200 ezer ember előtt lépett a magyar közönség elé.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!