Facebook hozzászólás
339

Rés a Kabinetben

Új galéria nyílik Józsefvárosban, ahol hátrányos helyzetű emberek által készített alkotásokat, termékeket állítanak ki, melyeket a helyszínen meg is lehet vásárolni. A működtető „RÉS” Alapítvány és a koordinációt segítő Alapítvány a Társadalmi Felelősségvállalásért közhasznú szervezet célja a tárgyak és alkotóik ismertebbé tétele, művészetük propagálása, a kiállítók támogatása. 

A galériában elsőként az Igazgyöngy Alapítvány tanulói és ügyfelei által készített termékeket, rajzokat, hímzett, varrt vagy festett tárgyakat mutatjuk be. A galériának helyet adó helyiséget fedél nélkül élő emberek újították fel, az eladók is rászoruló csoportok tagjai.

Terveink szerint a galéria legalább jövő év végéig működik, ami elegendő idő arra, hogy kiderüljön, az ott bemutatott termékek művészeti értékük révén be tudnak-e kerülni más fővárosi pontok készletébe, vásárokba. Szándékunk szerint egy „első megjelenésnek” lehetőséget biztosító helyszínt működtetünk, ahol a közeljövőben rendszeresen további kiállítók tudnak megjelenni.

A megnyitón 2015. november 24. 16 órakor Bombera Krisztina és L. Ritók Nóra mutatják be az alkotókat, a műveket és a galériát a VIII., Kőfaragó utca 15. alatt.

Egy kislányt, egy várat, egy napot és egy kis magyar zászlót ábrázoló kép a kiállításról: Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A Kabinet Galéria célja:

Tapasztalataik szerint sok szociális szervezet vesz részt olyan termékek, alkotások létrejöttében (oktatási, munkahely-teremtési céllal), melyek minőségük alapján ugyan megállnák a helyüket a „nyílt piacon”, vevőként mégis leginkább csak az eleve elkötelezett, segíteni akaró embereket sikerül megtalálni. Ennek legfőbb okai a vidéki munkavégzés, a sokrétű feladatellátás, a piac/marketing hiányos ismerete, erőforráshiány.

Elképzelésük szerint a termékek jelentős része úgy is vevőre lelhet a piacon, ha a „szociális” részét kevésbé hangsúlyozzák. Ezt szeretnénk a gyakorlatban kipróbálni, ezért két közhasznú szervezet („RÉS” Alapítvány és Alapítvány a Társadalmi Felelősségvállalásért) egy 14 hónapos projektbe kezdett egy hazai cég hárommillió forintos támogatásával.

Itt arról is olvashatsz, hogy milyen licitek voltak a napokban a BÁV árverésén!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!