Facebook hozzászólás
262

Rejtélyes kór pusztít a faluban!

Az észak kazahsztáni Kalacsi faluban már két éve feltűnt a szokatlan betegség. Az érintettek váratlanul elszunnyadnak, majd akár napokig alszanak, később pedig emlékezetkiesésről, vagy néhány esetben hallucinációkról panaszkodnak.

Eddig több mint száz esetet jelentettek, néhányan többször is átestek a furcsa állapoton az újonnan „Álmosvölgynek” becézett faluban.  A település lakosainak most máshol ajánlottak új otthonokat és munkát a szomszédos közigazgatási kerületek vezetői, a programban a gyermekes családok előnyben részesülnek. A falu 583 lakosának fele tervezi, hogy a segítséget igénybe véve máshová költözik.

A rejtélyes betegség egyaránt érinti a felnőtteket és a gyermekeket. Az egyik falusi, akinek a fia esett át a kóron, elmondta, hogy amíg az állapot tart, lehetetlen felkelteni az érintetteket, noha úgy tűnik, mintha azok próbálnák kinyitni a szemüket.

Az orvosok tanácstalanul állnak a jelenség előtt, néhányan tömegpszichózist feltételeznek a háttérben. Mások arra gyanakodnak, hogy a faluhoz közeli, két évtizede bezárt uránbánya okozza a betegséget, azonban a település ivóvízében és a talajban sem találtak semmilyen erre utaló jelet.

A rejtélyes szédülés okai!
A vertigo, azaz a szédülés, leggyakrabban belső-fül problémákra vezethető vissza, a sokszor ezzel az okkal nem magyarázható szédülés gyakran éveken keresztül is fejtörést okoz az orvosoknak.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!