Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 05. 17:02 | Krajcsó Judit

koncert

Forró jamaikai hangulat lesz vasárnap a Müpában!

Az elmúlt három évtized dalterméséből válogatva rendhagyó zenei utazásra invitálja a közönséget a Ladánybene 27 (LB27). A 30. születésnapját tavaly ünnepelt reggae-csapat január 10-én vasárnap a Müpa Fesztivál Színházában lép fel az MR2 Akusztik+ sorozatban.

A zenekar a hatvanas és hetvenes évek meghatározó analóg hangszerein játszik saját és korabeli jamaicai zenéket, illetve a nyolcvanas évek legendás előadóit, soundjait jeleníti meg saját hangszerein – olvasható a Müpa honlapján.

Ladánybene 27 Kép: Facebook

A koncert az LB27 munkásságát áttekintő program mellett reggae-történeti áttekintés is lesz, a korai rocksteadytől a skán és a roots reggae-n át a korai dancehallig. A csapat szórakoztató formában mutatja be a zenei stílusokat és azok fejlődését, a közönség belehallgathat a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek autentikus reggae hangzásvilágába. Ebben segítenek meghívott zenész barátok, az erre az estre speciálisan kialakított hangszerpark és a Müpa professzionális adottságai.
Több ritkán játszott LB27-klasszikus és kifejezetten erre az estére áthangszerelt dal is elhangzik.
A csapat 1991-ben elsőként jelentetett meg reggae-lemezt Magyarországon, később az LB27 csinálta az első dub- és riddimlemezt is, 1999 óta pedig minden nyáron Reggae Campet rendez külföldi fellépőkkel. Az együttesnek tizenegy albuma jelent meg; legismertebb dalaik közé tartozik a Rastafari, a Van még a világon, a Kell egy ház, a Szedegetem vagy a Judge Day.

Az LB27 jelenlegi felállása: László M. Miksa (ének), Bodnár Tibor (gitár), Bokó Zoltán (billentyű), Hertelendi Rasta István (basszusgitár), Hurguly Attila (dob), Kálmán András (billentyű) Görögh Dani (trombita), Bolla Gábor (harsona), Pásztor Ákos (szaxofon). A koncerten vendégként közreműködik: CéAnne, Mr. Roul No (ének) Hascu Bratosin (ritmushangszerek) Nagy Steve és Domokos Norbert (djembe).

Scorpions, Black Sabbath, Imagine Dragons – 2016 legnagyobb koncertjei
A múlt és a jelen igazi nagyágyúi örvendeztetnek meg bennünket 2016-os koncertjeikkel. A Black Sabbath, az Iron Maiden, a Scorpions, a Cure, Brian May mellett a 87 éves olasz Ennio Morricone is nálunk vendégeskedik. Minden idők egyik legnagyobb hatású filmzeneszerzője 60 év zene című műsorának karmestere lesz a Papp László Budapest Sportarénában.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!