Facebook hozzászólás
417

Pécs, a tánc új fővárosa!

Magyarország nyerte el a 2016. évi WDSF Standard Táncok Formációs Világbajnokságának rendezési jogát – ez volt az elmúlt hetekben a szakma egyik legnagyobb híre. A rangos eseménynek Pécs városa ad otthont, a rendkívül sokszínű program pedig igazi ínyencségként jelenik meg a decemberi rendezvények sorában.

A főszervező, Kapronczai Balázs (Magyar TáncSport Szakszövetség, SZIGO KTSE) elmondása szerint arra törekednek, hogy telt házas produkcióval bizonyítsák be, Magyarország kimagasló színvonalon tudja vendégül látni az induló 13 formációs csapatot és annak kísérőit. Húsz éve nem volt ilyen rangos táncesemény nálunk.

Pécsi táncos VB, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A szinte egész napot kitöltő rendezvény fénypontja természetesen az ünnepélyes gálaműsor lesz, de emellett exkluzív fellépőket is meghívtak, többek között az ország legjobb latin táncos versenyzőit Grand Prix bemutatóval, illetve a 2016. évi világbajnok Szupergirls Akrobatikus Rock’n’Roll felnőtt lányformációját. A hazánkat képviselő két egyesület (Adria-Szigó KTSE, Szilver TSE) a hagyományosan erős versenytársnak számító orosz és német, valamint az osztrák, a cseh, a román, a szlovák, a holland és a fehérorosz csapatokkal méretteti meg magát. A felkészülés töretlen lelkesedéssel zajlik, a tánc iránt elkötelezett nézőket pedig sok szeretettel várják december 4-én Pécsett, a „tánc új fővárosában”, a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Bővebb információ az esemény oldalán található.

Fáraók földjéről Pécsre
Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülésén köszöntötte Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora az intézmény háromezredik külföldi hallgatóját. Mohamed Omar Youssef Shaaban Mahmoud a PTE Bölcsészettudományi Kar nemzetközi tanulmányok szakának egyiptomi hallgatója, és mint kiderült, beleszeretett a városba, és nagyon jó döntésnek tartja, hogy a pécsi egyetemet választotta.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!