Facebook hozzászólás
279

Pályát módosít George Clooney?

Egyre vonzóbb a kamera másik oldala George Clooney számára. Reméljük, azért nem hagy fel teljesen a színészettel sem! Nagy kár lenne…

Több mint sztár. Itt éppen Barack Obamával beszélget – Kép:Wikipedia

Az éppen második házasságra készülő hollywoodi sztár arról ábrándozik, hogy a jövőben több rendezői munkát vállalhat. George Clooney úgy tekint a rendezésre, mint a festő, aki elkészül a művével. Nem csupán egy-egy részét adja, hanem összefogja az egész alkotófolyamatot, ezért izgatja őt nagyon a kamera mögötti munka. A színészettel sem hagyna fel természetesen, de a karmesteri szerep a forgatáson egyre vonzóbb a számára.

Első filmjét 2002-ben rendezte. Az „Egy veszedelmes elme vallomásai” véletlenül landolt nála. Évek óta adták-vették a forgatókönyvet egymás közt a producerek, mert senki sem látta meg benne az átütő, közönségcsalogató mozi lehetőségét. Clooney viszont megérezte a bombasztorit a legendás showman, Charles Hirsch Barris kettős életét elmesélő történetben, akit nappal producerként ismert a világ, éjjel azonban a CIA megbízásából embereket tett el láb alól. Visszaemlékezései szerint „harminchárom emberi lényt” ölt meg a hetvenes években. A szerény 30 millió dollárból forgatott vicces krimi jól vette az akadályt a kasszáknál, és visszatermelte a gyártási költségeit. A filmet egyébként szeptember 27-én 22:15-kor vetíti a Paramount Pictures csatorna, amely a közeljövőben Clooney több filmjét is vetíti.

Ami ennél lényegesebb, hogy Hollywood új rendezőt avatott, és George Clooney azóta is sorban készíti az olyan, mások által rizikósnak tartott filmeket, mint a közel-keleti olajgazdaságok kulisszái mögé tekintő „Sziriána” vagy a McCarthy-korszak kommunista üldözéseit felelevenítő „Jó estét, jó szerencsét!”.

Veszélyezteti a madarakat az új Star Wars forgatása?
Jelentést kért az ír kormánytól a világörökségi helyszínek felett őrködő UNESCO, mert az új Star Wars-film forgatásához átengedték a Skellig Michael-szigetet. Az Atlanti-óceánból az ír partok közelében kiemelkedő páratlan szépségű sziklasziget – amelyen a 6. századtól keresztény szerzetesek éltek, ma pedig természeti rezervátum, számos tengeri madár otthona – 1996 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!