Facebook hozzászólás
257

Oscar-jelöltek között Saul fia

A legjobb kilenc idegen nyelvű fim között szerepel Nemes Jeles András műve! A hírt az Amerikai Filmakadémia jelentette be Los Angelesben, európai idő szerint hajnalban.

Száját kendővel eltakaró, simlideres sapkás menekülő férfi    Megint egy lépéssel közelebb állnak a magyar filmesek a világ legnagyobb elismeréséhez!

Mustang
Ez a film nyerte az Európai Parlament idei Lux-díját. Öt lánytestvér története, akiket a hagyományoknak megfelelően kényszerházasságra akarnak rábírni, de ők ellenállnak.

Az Amerikai Filmakadémia közleménye szerint a Saul fia ott van a kilenc legjobb idegen nyelvű Oscar-jelölt között. Nemes Jeles András filmje olyan kiváló művek között indul a győzelemért, mint a török-francia Mustang és a belga Legújabb testamentum. A bírálók nyolcvan műből választották ki a kilenc legjobbat.

Sipos Gábor, a film producere a TV2-nek úgy nyilatkozott, az amerikai forgalmazó már jelezte, hogy óriási az érdeklődés és az esély a kilencbe kerülésbe, de addig, amíg nem látták leírva, nem akartak róla beszélni. Nagyon boldogok, komoly és erős csapatba került a magyar fim, és remélik, hogy a következő körben, a teljesen új bírálókör is elismeri munkájukat.

Legutóbb magyar filmek közül Szász János A nagy füzet című alkotása került be a kilences listába még 2013-ban. Szabó István Hanussenje, mint magyar játékfilm, 1989-ben szerepelt a legjobb öt között.

2016. január 14-én jelentik be, hogy a kilencből melyik öt kerül be a végső körbe, a díjkiosztás február 28-án lesz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!