Facebook hozzászólás
246

Országos boldogságkereső – Teszteld magad te is!

Pénz? Karrier? Gyerek? Család? Vajon mi teszi boldoggá a magyar embert? Erre a kérdésre kereste a választ egy országos tesztelés. Szerinted mi a lett az eredménye?

Szeptemberben indult útnak az a nagyszabású országos teszt, amely az emberek boldogságszintjét hivatott felmérni. Az átfogó eredmények a márciusi Alvás Világnapja alkalmával kerülnek nyilvánosságra, de addig is pár érdekesség az előzetes kiértékelésből, hogy láthassuk, mennyire és mitől tudjuk jól érezni magunkat!

A család is boldogít – Kép: Pixabay

Még a legnehezebb periódusokban is található olyan dolog, esemény, körülmény, ami boldoggá tehet bennünket. A boldogság iránti vágyat a boldogságnak kellene felváltania, és a boldogság keresésének egyéni érdekünkké kéne válnia. Ezt sok tényező befolyásolja, amelyekből bárki többet fel tud sorolni akár önmaga példáján, akár közvetlen környezetében élő rokonain, ismerősein keresztül is. A kérdés az, hogy amikor a körülmények nem vagy lassan változtathatók, akkor van-e arra lehetőség arra, hogy az egyén enyhébb vagy súlyosabb állapota megállítható esetleg visszafordítható legyen, vagy teljesen egészségessé tehetővé váljon?

A tesztet kitöltők eredménye rávilágít arra, hogy melyik az az életterület, tevékenység vagy mindennapi apróság, ami személyes örömet okoz, amire érdemes jobban odafigyelni, hogy a boldogság- és elégedettségérzet mindennap fenntartható legyen. A teszt is alátámasztotta, hogy a „depressziósnak” bélyegzett magyar társadalom is megtalálhatja személyes apró örömeit és azokat a pozitív területeket az életében, amire érdemes odafigyelnie a hangulata javítása és a lelki harmóniája megóvása érdekében.

Az Ország Boldogság Teszt (OBT) 2013 szeptemberében indult országos felmérését ez idáig 3035-en töltötték ki. 53 százalékuk nő, 47 százalékuk férfi, átlagéletkoruk 38 év. A válaszoló nők 42 százaléka látta úgy, hogy „könnyen alkalmazkodik új helyzetekhez”, 46 százalékuk „meglátja a körülötte levő szépséget”. A válaszadó férfiaknál 18 százalékponttal alacsonyabb azok aránya, akik ez utóbbi két megállapításra maximális választ adtak. Ugyanakkor jelentősen magas (91%) azok aránya, akik „nem rágódnak azokon a dolgokon, amik már megtörténtek”.

8 étel, ami csökkenti a szorongást!
Gyakran vagy fáradt és stresszes? Bizonyos ételek amellett, hogy segítik a fogyókúrádat, hatékonyan szüntetik meg a szorongást, és megelőzik az idegrendszer fáradtságát!

Az apró meglepetéseknek a férfiak 20 százalékkal nagyobb arányban örülnek, mint a nők, viszont a társasági élet szeretete terén kiegyenlítődik az arány (49 és 51%), bár a szebbik nem picit jobban kedveli a társaságot. A nők 10 százalékkal könnyebben barátkoznak, viszont a férfiak javára billen a mérleg annak megítélésében, hogy a „gyermekvállalás nem függ az anyagi helyzettől”.

Az utazás szeretetében is jelentős különbség van a két nem között az eddigi eredmények szerint: a válaszadó nők 31 százaléka szeret új helyeket felfedezni, míg a férfiak 69 százaléka teszi ezt szívesen. Hasonló az arány az időjárás okozta hangulatváltozás terén is.

A felmérés egyik megdöbbentő eredménye, hogy az eddig kitöltött adatlapok alapján a válaszolók mindössze 7 százaléka gondolja úgy, hogy jól alszik, ezen belül a férfi–nő arány 4:3.

Kiszámolták, hány évesen vagyunk a legboldogabbak
23 és 69 éves korukban a legboldogabbak az emberek brit kutatók friss megállapítása alapján. Jó hallani, hogy ezek szerint a boldogság nem csak a fiatalok kiváltsága!

Összességében elmondható, hogy a családban, barátokban és a környezet pozitív hatásaiban minden megkérdezett megtalálja a napi örömét, és szereti a kihívásokat, az új dolgok felfedezését. Több odafigyelést igényel viszont az alvás, és a személyes kudarcok feldolgozása.

Mindenki, aki kitölti az Ország Boldogság Tesztjét, 15 000 forint értékű Egészségkártyát kap ajándékba, amelyet a részvevők a szentendrei V-Med Orvosi Centrumban és a Benyovszky Orvosi Központban válthatnak be az egeszsegkartya.eu oldalon feltüntetett kedvezményes szolgáltatásokra. Az igénybe vehető kedvezmények mértékét ugyancsak a weboldalon találják.

További részletek: http://www.boldogsagteszt.hu/



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!