Facebook hozzászólás
239

Óriási elismerést kap Besenyei Péter

Több ezer levegőben töltött óra és számos hazai, európai és világbajnoki cím – Besenyei Péter lenyűgöző, több mint 40 évet felölelő karrierjét idén a Nemzetközi Repülő Szövetség Műrepülő Szakbizottsága (CIVA) a sportág legmagasabb elismerésével, a Léon Biancotto diplomával díjazza. Hazánk legeredményesebb pilótája jövőre veheti át a díjat Lausanne-ban.

Besenyei Péter tavaly, 66 futam és 10 eredményekben gazdag szezon után végleg elbúcsúzott a Red Bull Air Race mezőnyétől és a versenyzéstől, ám az élet nem lassult le körülötte.
Nem lettem annyira szabad, mint terveztem, hiszen rengeteg bemutatót, műrepülő show vállalok itthon is és külföldön is. Emellett rendszeresen járok iskolákba, egyetemekre, céges rendezvényekre élménybeszámolót tartani, idén 20 ilyen közönségtalálkozón voltam. Az viszont üdítő változás volt, hogy kevesebbet kellett emailezni, telefonálni, utazni, így összességében sokkal nyugodtabb volt ez az év” – mesélte Besenyei Péter.

besenyei_3

 A szakmai elfoglaltságok és díjak mellett a pilóta más megtisztelő címeket is kapott az elmúlt évben: „Most hétvégén voltunk kint a cseh, szlovák és osztrák határ mentén fekvő Kravi Hora-ban, amely demokratikus borivó „köztársaságként” működik Európában. Van miniszterelnökük, zászlajuk, saját pénznemük, útlevelük, és most már magyar nagykövetük is, ugyanis engem kértek fel erre a megtisztelő címre” – mesélte nevetve Besenyei Péter.

besenyei_4

„Pár héttel korábban pedig a Badacsonyi Vinum Vulcanum borlovagrend tagjává avattak. Ezzel négy magyarországi és egy szlovén térségnek lettem borlovagja” – mesélte Besenyei Péter, aki a borok szakértő ismerete mellett zongorázással tölti szabadidejét.
Tavaly télen újra nekiálltam zongorázni egy zongoraművész barátommal, de sajnos a sűrű évközbeni programok miatt áprilistól nem volt időm gyakorolni. Most télen azonban újra elkezdem” – mesélte a műrepülő pilóta.

Viccesen tanít matekot az Év honlapja
Az év honlapjának választották a mateking.hu-t. A magyar fejlesztésű, 45 ezer felhasználóval rendelkező egyetemi e-learning oktató oldal mobilról és tabletről is kényelmesen kezelhető, szemléletes, könnyen érthető magyarázatokat kínál a matematika megértéséhez.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!