Facebook hozzászólás
200

Ön a lottómilliárdos? Akkor irány London!

Elsősorban a kedvező adózás miatt az Egyesült Királyságban telepedett le a legtöbb, 114 ezer dollármilliomos 2003 és 2013 között. Szingapúrban 45 ezren, az USA-ban 42 ezren, míg Ausztráliában és Hongkongban 22-22 ezren leltek új hazára a leggazdagabbak közül.

Londont a világ pénzügyi központjaként szokták emlegetni, az viszont talán kevésbé ismert, hogy a legtöbb milliomos is itt él, szám szerint 339 200 fő. A New World Wealth azokat tekinti milliomosnak, akiknek a nettó – azaz az adósságaik levonásával számított – vagyona legalább 1 millió dollár. A londoni milliomosok egyharmada viszont nem az Egyesült Királyságban látta meg a napvilágot, hanem a kedvezőbb gazdasági környezet – elsősorban az alacsony adókulcsok – miatt telepedett le a brit fővárosában – közölte a Conclude Daily Gold.

Nem csak sokan szeretik Londont, sokfelől is érkeznek a milliomosok – Kép: Pixabay

A második legkedveltebb célpontba, Szingapúrba is az előnyös adózás vonzotta a milliomosokat. Talán meglepő, de az Egyesült Államok – ahol a világ vagyonának legnagyobb része termelődik, s a dollár a globális tartalékvaluta – csak a harmadik a bevándorolt milliomosokat fogadó rangsorban.

A világ egyik legdrágább kutyája
Tizenkét millió jüanért, vagyis 431 millió 600 ezer forintért kelt el a világ egyik legdrágább kutyája Kínban. Az aranyszőrű tibeti masztiff boldog gazdája egy ingatlanfejlesztő üzletember.

Kína áll a kivándorlási lista élén, innen ment el a legtöbb milliomos, 76 200, többségük Hongkongba, Szingapúrba és az Egyesült Királyságba tette át székhelyét. „Mivel Kínában nem tanácsos a vagyonnal kérkedni, sokan mennek külföldre, elsősorban Hongkongba. De mivel Pekingnek még mindig van ráhatása a hongkongi adminisztrációra, egyre többen választanak más országot, gyakran az Egyesült Királyságot” – közölte Andrew Amoils, a New World vezető elemzője. A 43 400 indiai milliomos az Egyesült Királyságot, az USA-t és Ausztráliát, míg a franciák és az olaszok az Egyesült Királyságot és Svájcot részesítik előnyben. A 82 300-ra becsült orosz milliomosból 14 ezren hagyták el szülőhazájukat 2003 és 2013 között.

Hány lakásra futná a lottóötösből?
A tavalyi, közel 3,1 milliárd forintos lottófőnyeremény hihetetlenül sok pénz, mégsem elég a Duna House három legdrágábban kínált ingatlanjára. Vagy csak erős alkuval.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!