Facebook hozzászólás
328

Ők a leggazdagabbak Amerikában!

Nemrég hozták nyilvánosságra azt a listát, amely a leggazdagabb amerikaiak nevét és vagyonát tartalmazza. A tavalyihoz képest nincs nagy változás, hacsak annyi nem, hogy a korábban is leggazdagabbak egy év alatt még vagyonosabbakká váltak. No, és vajon ki van a dobogó tetején?

Bill Gates – 81 milliárd dollár

A 400 leggazdagabb amerikai összvagyona 13 százalékkal 2290 milliárd dollárra nőtt, ami Brazília GDP-jének felel meg.

Bill Gates, a Microsoft társalapítója 81 milliárd dollárosra becsült vagyonával idén már a 21. egymást követő évben vezeti a Forbes magazin listáját. Gates vagyona a tavalyihoz képest 9 milliárd dollárral nőtt.

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway befektetési cég vezetője 67 milliárd dolláros vagyonával ismét a második helyen szerepel. A harmadik leggazdagabb amerikai 50 milliárd dollárral Larry Ellison, az Oracle társalapítója. A negyedik helyet megosztva Charles és David Koch, a Koch Industries tulajdonosai együtt szerezték meg fejenként 42 milliárd dollárral. A Koch fivéreket a Walmart áruházlánc révén ismert Walton család két tagja, Chrisy Walton és Jim Walton követi a hatodik ás a hetedik helyen 38 milliárd, illetve 36 milliárd dollárral. Christy Walton így az Egyesült Államok, de egyben a világ leggazdagabb nője, vagyona egymilliárd dollárral haladja meg a L’Oreal-örökös Liliane Bettencourt-ét.

Alice, Jim és Rob Walton – együtt 105,7 milliárd dollár

A nyolcadik Michael Bloomberg üzletember, New York volt polgármestere 35 milliárd dollárral, a kilencedik Alice Walton 34,9 milliárddal. A lista tízes élmezőnyében szerepel még S. Robson Walton is 34,8 milliárddal.

A Forbes jegyzékében 27 „újonc” szerepel, köztük például a 62. helyen Jan Koum, a Facebook által felvásárolt WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás társalapítója.(A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg 34 milliárd dollárjával a lista 11. helyét foglalta el, egy év alatt 15 milliárd dollárral nőtt a vagyona, így a 400 leggazdagabb amerikai közül az ő vagyona gyarapodott a legnagyobb mértékben. Százalékosan tekintve viszont a legnagyobb növekedést Nick Woodman,a GoPro hordozható videokamera kitalálója érte el: vagyona 200 százalékkal 3,9 milliárd dollárra növekedett.

Szülővárosát támogatja az áruházlánc alapítója
53 millió koronát, vagyis mintegy 1,8 milliárd forintnyi összeget adományozott szülővárosa, a kedvezőtlen adottságú vidéken fekvő Agunnaryd fejlesztésére Ingvar Kamprad, az Ikea alapítója.

A tavalyi listához képest csupán 36 embernek csökkent a vagyona, 21-en estek ki a listáról, hatan elhunytak  – írja internetes oldalán a Forbes. A pénzügyi magazin listájára idén 1,55 milliárd dolláros vagyonnal lehetett felkerülni. Ez a legmagasabb összeg 1982 óta – a Forbes ekkor készítette el először a legvagyonosabb amerikaiak éves listáját. Tavaly 1,3 milliárd dollár volt a határ. (Képek: Wikimedia és flickr)

Nagy-Britanniában ők a leggazdagabbak!!
Gondoltad volna, hogy Londonban él a legtöbb milliárdos? Ráadásul Nagy-Britannia az egy lakosra jutó milliárdosok számában is világcsúcstartó: a szigetországban 607 ezer, az Egyesült Államokban viszont több mint egymillió emberre jut egy-egy milliárdos. Tudd meg, kik a leggazdagabbak!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!