Facebook hozzászólás
228

Nincs lehetetlen! Hetvenévesen úszta át a La Manche csatornát

Egy hetvenéves ausztrál férfi, Cyril Baldock büszkélkedhet a La Manche-csatorna legidősebb átúszójának címével. A sydneyi Bondi Surf Club örökös tagja kora reggel indult el Angliából és 12 óra 45 perccel később ért partot a franciaországi Cap Gris-Nez-nél.

„Megcsináltam” – írta ki Twitter-oldalára Cyril Baldock, amint teljesítette a 34 kilométeres távot. „Hivatalosan is én vagyok a legidősebb ember, aki átúszta a La Manche-csatornát” – tette hozzá a 70 éves és kilenc hónapos férfi, aki az angol Roger Allsoppotfosztotta meg a megtisztelő címtől. A korábbi csúcstartó 70 évesen és négy hónaposan, majdnem 18 óra alatt tette meg a távot 2011-ben – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Cyril Baldock, az új rekorder – Kép: The Australian

„Évek óta nem volt részem ilyen szórakozásban – jegyezte meg Baldock, miután partot ért Franciaországban. – A tizedik órában úgy éreztem, hogy semerre sem tartok, de a segítőim fantasztikus támogatásának és inspirálásának hála, végigcsináltam” – hangsúlyozta a rekorder, aki tisztában volt a rá váró kihívásokkal, mert 1985-ben, 41 éves korában egyszer már átúszta a csatornát. Baldock akkor 10 óra 44 perc alatt teljesítette a távot.

A mostani átúszás során a férfi kísérői a Twitteren közvetítették az eseményeket: a bejegyzések szerint nagyjából félúton Baldock sportitalokat ivott, és bevett egy gyulladáscsökkentőt, majd amikor a francia partvonal már a látóhatáron belül volt, „fájdalmakkal küzdött ugyan, de még mindig élvezte” a kihívást.

Baldock edzőjének, Des Renfordnak egy évtizede tett ígéretét teljesítette, valamint a rákkutatás számára gyűjtött pénzt az átúszással – írta a The Australian című ausztrál lap az AAP ausztrál hírügynökség jelentése alapján. Renford maga akarta átúszni a csatornát, de ebben egy szívinfarktus megakadályozta.

Baldock az ötödik ausztrál, aki átúszta a La Manche-csatornát. A La Manche-csatorna kíséret nélküli átúszásának gyorsasági rekordját is egy ausztrál, Trent Grimsey tartja, aki 2012-ben 6 óra 55 perc alatt teljesítette az embert próbáló kihívást. Lehet, hogy a 70 éve férfi rekordja tiszavirág életű lesz, mert egy honfitársnője, a 73 éves Irene Keel is át akar úszni Angliából Franciaországba, lehetőleg egy héten belül.

Csak minden huszadik nyugdíjas egészséges
A magyar nyugdíjas korú nők 95%-a küzd valamilyen betegséggel, több mint fele pedig halmozottan szenved ezektől. Leggyakoribb problémájuk a magas vérnyomás és koleszterinszint, a reumatológiai megbetegedések, a szív- és érrendszeri, valamint a túlsúly okozta problémák. Orvoshoz közel háromnegyedük fordul tüneteivel; ennél is többen tartanak a felírt gyógyszerek mellékhatásaitól.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!