Facebook hozzászólás
414

Nem hagyja békén az örökkévaló…

Ötvenhat unoka ülné körbe az asztalt, ha lenne akkora asztaluk. Köztük van nigériai és roma is. Iványi Gábor lelkész szerint mindig csak egy nappal lehet előre gondolkodni, nem lehet tudni, hogy mi történik holnap.

Ősz, nagy szakállú Iványi Gábor, Kép: Bali Sándor
Kép: Bali Sándor

Jóistenünk korrektül tartja magát ahhoz, hogy az ember nagykorú, ezért is rendelkezik isteni kompetenciákkal a földön – mondja Iványi Gábor Demcsák Zsuzsa legújabb könyvében.

A lelkész a menekültkérdést említve elmondja, hogy nem mi okoztuk, de szembesültünk vele. Hagynunk kell őket békén továbbmenni, és ha tehetjük, adjunk egy pohár vizet nekik! Szerinte a véleményformáló elitnek nem szabad a félelmet szítani, mert abból katasztrófa lehet. A ma már, ősz, nagy szakállú ember egy nagyszerű ikonná vált a magyar társadalomban. A bajba jutott, lelkileg és szociálisan kiszolgáltatott emberekkel foglalkozik.

Iványi Gábor Demcsák Zsuzsának adott interjújában is önmagát, a puritán egyszerűséget képviselte. A Példa-Kép című könyv szerzőjének beszélt meggyőződéséről is, miszerint a teológia, és az etika nem létezhet egymás nélkül. A holokauszt utáni keresztény teológia létjogosultságáról Adorno után szabadon kérdezi: van-e jogunk zsoltárokat énekelni, Bibliát magyarázni Auschwitz után?

Demcsák Zsuzsa olyan kortársainkkal készített interjút, akik egytől egyig PÉLDA-KÉPeink lehetnek! Elképesztően nagyszerű emberek! Csányi László, Bagdi Emőke vagy Tóth Vera maguktól, vagy a személyes ismeretség okán nyíltak meg. Az olvasóknak mindegy. Nekik az a lelki kitárulkozás fontos, ami jellemüket, lényüket képviseli, amit valóban követni lehet és érdemes!

Más-más műfajban, de két másik, nagyszerű újságíró kolléganőm is jelentkezett saját könyvvel ezen a karácsonyon. Nagyon szurkolok nekik is, mert hiszem, hogy a jó írás elér a lelkekig! Olvassátok el Krizsó Szilvia és Kálmán Olga írását is! Boldog ünnepeket!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!